Narlıdere’ye ‘Gezi’ heykeli

Güncelleme Tarihi:

Narlıdere’ye ‘Gezi’ heykeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 18:32

Narlıdere Belediyesi ‘Gezi olayları’ sırasında hayatını kaybedenler anısına heykel yaptırdı.

Haberin Devamı

Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışa Narlıdereliler yoğun ilgi gösterdi. Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençlerin anıtlaştırıldığı törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’ye gezi parkından yayılan ve etkisi altına alan demokrasi arayışının Narlıdere’deki yansımasının bu heykel olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin olanları unutmayacağını ifade etti.

Batur “ Gezi olayları, artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının bir işaretidir. 17 Aralık süreci ile birlikte Türkiye’nin geldiği nokta içler acısıdır. Hükümetin Başbakanı yakın çevresi ile birlikte neler yaptığını maalesef okuyor ve görüyoruz. Tapelerde meğer Türkiye nasıl bir derya denizmiş yiye yiye bitirememişler onu görüyoruz. 15 gün sonra yapılacak olan yerel seçimler artık sadece bir yerel seçim değil. Sadece belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmekten çok, Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir yol ayrımı haline geldi. İktidar değişikliği için artık harekete geçme zamanıdır. Narlıdere’nin devrimci, yurtsever ve Cumhuriyetçi halkı tek bir adreste büyük çınarın gövdesinde Cumhuriyet Halk Partisinin gövdesinde birleşmelidir. Hükümet Narlıdere’de öyle bir hale geldi ki mitingleri için Narlıdere’den sadece iki otobüs adam bulabildi. Bugün burada toplanmamızın asıl nedeni olan Gezi Heykeli açılış için bir araya geldik. Narlıdere birlik beraberliğin ve demokrasinin örnek bir şekilde yaşandığı bir ilçemiz. İki binli yılları hatırlayın. O yıllarda yine hiç kimse cesaret edemezken, direnişin ve mücadelenin simgesi Pir Sultan Abdal heykelini de Narlıdere’mizin en güzel yerine diktik. Bazen yaşadığımız birçok şeyi acılarımız unutuyoruz. Ama gezi direnişinde kaybettiğimiz canlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Daha gençliğini ve çocukluğunu yaşayamayan Berkin Elvan kardeşimizi unutmayacağız. Berkin birçok şeyi değiştirdi. Gezi olaylarına gözlerini kapayan medya küçük berkinin cenazesine katılan milyonlarca gezi ruhu ile dolu kalabalıkları canlı yayınlarla vermek zorunda kaldı. Analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz ve vicdan sahibi tüm halkımızdan tek bir isteğimiz var. O da Berkin’in yaşatılmamış gençliğinin hesabını sandıkta sormak. Birileri 15 yıl yaşar sonsuz olur, birileri 60 yıl yaşar soysuz olur. Narlıdere’nin aydınlık ve güzel insanları. Gezi heykelimiz kim ne derse desin bu meydana çok yakıştı. Asıl adı denizlerin dalgası olan bu heykel, ezilen halkların bir gün bu heykelde anlatıldığı gibi dirileceğinin simgesidir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da yaptığı konuşmada; “Artık hiç birimizin evine dönüp dönemeyeceğini bilemediği bir dönemi yaşıyoruz” dedi. Moroğlu “ Berkin Elvan’ın nasıl öldürüldüğünü dünya alem biliyor ve dünya alem de Berkin Elvan için ayağa kalktı. Bütün diktatörler gibi bu ayağa kalkıştan korkan bir diktatör Antep’ten seslendi. Hem de bir anayı belediye başkan adayı gösterdiğin kentten seslendi. ‘Nerden bilelim ekmek almaya gittiğini’ dedi. ‘Mezarına o bilyaları koymakla ne mesajı veriyorsun’ dedi. Benim burada ağzıma bile almaya utandığım sözler ile Berkin Elvanın mezarını tekmeledi. Peki, kimleri yalanlamış oldu. Gazetelerden okumuşsunuzdur. Bülent Arınç, Mehmet Şimşek, İsmet Yılmaz, çeliği, çülüğü hepsi. Milyonlar ve dünya Berkin Elvan’ı katleden diktatöre karşı ayağa kalktığı için ‘Bu ölümden üzüntü duymayanın vicdanı yoktur’ diyen kendi bakanlarını yalanladı. 30 Mart’ta haramilerin saltanatını yıkmak için yola çıktık bu uğurda her şeyimizi feda etmeye hazırız” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam; böyle bir meydanda Gezi Heykeli anıtını gerçekleştirilmesini sağlayan belediye başkanımızı ve meclis üyelerini kutluyorum” dedi. Susam, “Narlıdere’nin Demokrasi Meydanı’nda iki tane anıt var. Peki, bu anıtı diktiğimiz bu meydandaki anılarını yaşatmak istediğimiz gençler hangi olayda öldüler. Direnişin sonucunda ülke genelinde yapılan eylemlerde aramızdan ayrılan canlarımız için bu meydandayız. Bir iktidar var onların yerel yönetimi var İstanbul’da, bir meydanı ranta dönüştürmeye çalışıyor, bir iktidar var Narlıdere’de, bir belediye başkanı var, bir meclis var, bu meydanı ranta değil devrim şehitleri genç kardeşlerimize anıt yapmaya çalışıyor. İki farklı yerel yönetim anlayışı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!