Rekor ceza

Güncelleme Tarihi:

Rekor ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 01:33

İZMİR’de avukatlık yapan evli ve iki çocuk babası Mehmet İsen, 2006’da, İzmir Eğitim Araştırma Hastanesi’nde apandist ameliyatı oldu.

Haberin Devamı

Zamanla iç organları kanser nedeniyle iflas eden İsen, aynı hastanenin patoloji raporuyla ilgili bilgi verilmeyip tedavisinde geç kalındığını savunarak Sağlık Bakanlığı hakkında tazminat davası açtı. Mehmet İsen, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada, 2011’de hayatını kaybetti. Davayı, İsen’le birlikte açan, aynı zamanda da aile dostu olan avukat Ahmet Ender Benli takip etti. İzmir 2. İdare Mahkemesi dün davayı karara bağladı.

Emsal niteliği taşıyacak
Avukat Benli, “Mehmet, yanlış tedavi nedeniyle önce organ kayıplarına uğradı, sonrasında da hayatını kaybetti. O hayattayken, davasını birlikte açtık. Mahkeme, Sağlık Bakanlığı’nı kusurlu bulunduğu için toplamda 1 milyon 230 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Bu dava benzer durumdaki insanlar için emsal niteliği taşıdığı gibi, sağlık sistemimizdeki eksiklik ve ihmalleri ortaya çıkartan önemli bir karar. O yüzden, bu kararda altı çizilen, işleyişteki eksikliklerin sorumlularca bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Mehmet’in ve bizim mücadelemiz bireysel değildi, bozuk sisteme karşıydı” dedi.

Haberin Devamı

Rekor ceza

İnsan hayatına verilen değer
Mehmet İsen’in eşi İnci İsen, çocukları Nihan ve Kerem’in kararı buruk karşıladığını aktaran avukat Benli, “Olaydaki ihmal çok büyük. Hepimizin başına gelebilecek bir olay. Ders niteliğindeki bir kararla mahkeme bunu tespit etti. Tarafların 30 gün içinde Danıştay’a temyiz hakkı bulunuyor. Bizim de taleplerimiz kısmen karşılandı. Biz de karşılanmayan bölüm için itirazda bulunacağız. Bakanlık da bunu temyiz edecektir” diye konuştu.
Tazminatın öleni geri getirmeyeceğini ancak ailesine katkı sağlayacağını belirten Benli, “Aslında bu tarz davalarda bu kadar yüksek tazminatlar verilmez. Ancak bu olayda öyle ciddi bir rakama hükmedildi ki, bunun da artık insan sağlığı ve hayatına verilen değeri gösterdiğini düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!