Berkin Elvan Çocuk Merkezi Ankara'da açıldı

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan Çocuk Merkezi Ankarada açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:36

Çankaya Belediyesi'nce yaptırılan Berkin Elvan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan baba Sami Elvan, "Bizim Berkin'imiz, elimizden kuş gibi uçtu ama o yaşıyor. İnanıyorum ki burada yetişecek çocuklar da Berkin'imizi sonsuza kadar yaşatacak. Mutluyum, gururluyum" dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi'nce yaptırılan Berkin Elvan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Gökkuşağı Mahallesi'ndeki merkezin açılışına, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve vatandaşlar katıldı. "Bin Çocuk Korosu"na bağlı Umut Etüt Merkezi'nden bir grup çocuğun, dinleti sunmasıyla başlayan törende konuşan Bülent Tanık, Berkin'in "uçan bir kuş" olarak simgeleştiğini söyledi. Açılan merkezdeki çocukların, özgür, onurlu, eleştiren ve değiştiren, barış içinde yaşama bilincine sahip insanlar olmalarını istediklerini belirten Tanık, gelecekte bu çocuklardan oluşacak toplum ve devletin, kendi çocuklarına kıymayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Berkin Elvan Çocuk Merkezi Ankarada açıldı

ELİMİZDEN KUŞ GİBİ UÇTU

Merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Tanık, Berkin Elvan'ın adına yakışır şekilde çocuklara ve ailelerine hizmet verileceğini kaydetti. Elvan'ın babası Sami Elvan da "Bizim Berkin'imiz, elimizden kuş gibi uçtu ama o yaşıyor. İnanıyorum ki burada yetişecek çocuklar da Berkin'imizi sonsuza kadar yaşatacak. Mutluyum, gururluyum. Bu tesisi yapanlara teşekkür ediyorum" dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de "Berkin için hüzünlüyüz, kederliyiz, öfkeliyiz. Ama bu kreşte, başka çocuk merkezlerinde büyüyecek bütün çocuklarımız için umutluyuz, inançlıyız ve kararlıyız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

150 ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLEBİLECEK

Konuşmaların ardından Sami Elvan'a çiçek ve plaket sunan Tanık, beraberindekilerle merkezin açılışını yaptı. Çocuk merkezi, 39 kişilik 3 oyun ve uyku odası, 52 kişilik 4 eğitim odası, 60 kişilik 3 etkinlik ve drama odası, 60 metrekare yemekhane ve açık oyun bahçesi ile toplam 150 çocuğa okul öncesi eğitim verebilecek. Öte yandan, açılışa katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, birer mesaj göndererek, merkezin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!