Trabzonspor yönetiminden taraftara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor yönetiminden taraftara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 14:18

Spor Toto Süper Lig'de 21 Mart Cuma sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak Trabzonspor'un basın sözcüsü Yakup Aslan, "Gerçekten ceza almamıza rağmen birileri 'kapıları zorlayacağız' diyorsa bu artık bizi, federasyonu aşar. Bu sorun artık devletin, polisin sorunu olur" dedi.

Haberin Devamı

Bordo-mavili takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanı izleyen Aslan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aslan, bir basın mensubunun seyircisiz oynama kararına karşın taraftarların Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını tanımayarak Kasımpaşa maçına girecekleri yönünde söylem ve haberlerin bulunduğuna ilişkin sorusu üzerine, "Kasımpaşa maçına taraftarlar nasıl stada girecek ben onu tam anlayamadım. Bir defa bu haber doğru mu bilmiyorum. Gerçekten ceza almamıza rağmen birileri 'kapıları zorlayacağız' diyorsa bu artık bizi, federasyonu aşar. Bu sorun artık devletin, polisin sorunu olur" ifadelerini kullandı.

Bunun kendilerinin sorunu olmayacağını söyleyen Aslan, "Çünkü çok net kanunlar. Biz bir ceza aldık belli oranda almış olduğumuz ceza haklı verilmiş ama abartılı olduğunu söyledik ve itirazda bulunacağız. Cezalı durumdayken kapıları zorlamak öyle hak hukuk yok ortada. Ben böyle bir şey olacağını sanmıyorum, taraftarlarımızın böyle bir hata yapacağına inanmıyorum açıkçası. Bu çünkü devlete karşı bir ayaklanma olur. Trabzon insanı her zaman devletin yanında yer almış bir insandır. Böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum" diye konuştu.


"Özer Hurmacı forma giyecek mi?"
"Devre arasında Kasımpaşa'dan kadrolarına dahil ettikleri Özer Hurmacı'nın Cuma günkü karşılaşmada forma giyip giymeyeceği yönünde sözleşmesinde bir madde var mı?" sorusu üzerine Aslan, şunları söyledi: "Sözleşmede böyle bir madde yok. Birçok kulüpte zaman zaman oluyor, ben bu futbolcuyu veriyorum ama bizim maçta futbolcuyu oynatmayın şeklinde başkanlar arasında konuşma olabiliyor. Başkanımıza o ricada bulunmuş olabilir Kasımpaşa kulübü. Zaten yazılı bir metinde bulunmak suç, kurallara aykırı. Bu çerçevede düşünmek lazım hadiseyi. Niye konuşuldu diye dendiği zaman kulüp vermem diyor, vermek istemiyordu. Başkan da o gelsin de konuşuruz gibi espri mahiyetinde kendi aralarında konuşmuşlar" ifadelerini kullandı.

Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e yapılan eleştiriler ve kendisiyle görüşme yapılıp yapılmadığına ilişkin ise Aslan, "Vali bey ile tabi ki maçtan sora görüştük. Maçtan önce asla çatılara güvenlik görevlisi çıkarmadık, maçtan sonra tedbir amaçlı yaptıklarını söylediler. Vali bey ve emniyetin aldığı önlemler daha büyük olayların olmasını engellemiştir. O açıdan Trabzonspor camiasının vali beye belki şükran borcu da var" dedi.


Olcan'a gol sevinci eleştirileri
Olcan Adın'ın maçlarda gol sonrası sevinmemesine ilişkin olarak, Aslan şunları söyledi: "Olcan'ın esas sorunu babasının hastalığı, bu nedenle uzun zamandır sevinemedi. Bu insanı bir şey, babası hasta. O nedenle sevincini abartılı yapmamaya çalıştı. Başkanımız, bu işle futbolcularla birebir ilgilenen arkadaşlarımız görüştü. Özel bir sebebi yok, farklı bir sebep aramamak lazım. Sivas maçında gördünüz hep birlikte sevindiler. Geçen maçta yaşanan olumsuzluktan dolayı futbolcularda bir duygu birikimi oldu. O anda herkes patladı. Olcan da katıldı o sevince. Olcan'dan çok abartılı sevinmek beklemek çok doğru değil. Arkadaşımız görevini yapıyor, arkadaşlarla iletişim içinde. Dolayısıyla Olcan niye abartılı sevinmiyorsun diye ona bir sitemde bulunmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum."

Bu arada, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde U17 ve U19 kategorilerinde oynanması gereken lig maçlarının güvenlik gerekçesiyle ertelendiği bildirildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!