Çanakkale ruhunu yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale ruhunu yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:22

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri okulun bahçesine temsili anıt yaparak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünü kutladı.

Haberin Devamı

3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Dursun Kart'ın yönetimindeki görsel sanatlar kulübü öğrencileri, Çanakkale'de bulunan 41,7 metre yüksekliğindeki Çanakkale Şehitler Anıtı'nın bir örneğini 3 günlük bir emekle okullarına yaptı. Okul bahçesine yerleştirilen anıt için çok sayıda karton kutu kullanıldığını belirten Öğretmen Dursun Kart, eğitim öğretimde sembollerin öneminin büyük olduğunu hatırlatarak "Birçok öğrencimiz, Çanakkale'ye gidemedikleri için oradaki anıtı da görmemişlerdi. Biz bu yıl 18 Mart etkinliğinde çocuklarımızın Çanakkale'yi canlı bir şekilde yaşamaları için neler yapılabileceğini düşündük. Öğrencilerimden ilginç öneriler geldi, sonunda okulumuzda yapılacak törenlerde, temsili olarak bir anıtın yapılmasını kararlaştırdık. Yaptığımız planlamada, 4,67 m yüksekliğinde 2,92 m genişliğinde karton kutulardan bir anıt yapılmasına karar verdik. Elimizde yeteri kadar karton kutu yoktu. Vestel firmasına müracaat ederek onlardan karton kutu istedik. 14 öğrencimizle üç gün okul bahçesinde büyük uğraşı vererek anıtımızı meydana getirdik. Böylece öğrencilerimiz Çanakkale'ye gitmediler ama burada Çanakkale'yi yaşadılar" dedi.

Haberin Devamı

TÖREN BU ANIT ÖNÜNDE YAPILDI

Türkçe Öğretmeni Güldere Öztürk'ün hazırladığı törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler öğretmeni Nazife Kılıçarslan yaptı. Törende oratoryo, şiirler ve tiyatro gösterisine de yer verildi.

Törenden sonra Okul Müdürü Mustafa Sarı, anıtın yapımında emeği geçen öğretmen Dursun Kart ve programı hazırlayan Güldere Öztürk ile öğrencileri kutlayarak "İlk kez okulumuzda bu şekilde canlı olarak Çanakkale Zaferinin kutlanması bize gurur verdi" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!