Yavaş: Adaylığım geniş bir koalisyon oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Yavaş: Adaylığım geniş bir koalisyon oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 11:00

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Stratejik İletişim Merkezi’nin (STRATİM) Ankara Palas’ta düzenlediği akşam yemeğinde, yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yavaş, "Ankara’nın artık bir dünya şehri olması için yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu, Ankara’nın daha iyisini, daha güzelini hak ettiğini düşünüyorum. Adaylığım Ankara’da geniş bir koalisyon oluşturdu. Ankaralılar artık değişim, daha huzurlu, güvenli ve bereketli bir Ankara istiyor" dedi.

Mansur Yavaş, Ankara’nın tarihi dokusunun daha görünebilir ve daha özgün olması gerektiğini, çok daha fazla turist çekip, huzurlu ve güvenli bir şehir olmasını istediğini söyledi. Yavaş, "İşte ben bu şehre başkan olmaya adayım. Biliyorum sizler bu seçimde oy kullanmayacaksınız, ama bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Sizleri de bu şehrin önemli bir parçası olarak görüyorum. Ankara’ya ilişkin öneri ve tekliflerinizi her zaman dinlemeye açığım. Büyükelçiliklerin, uluslararası kuruluşların Ankara’da bulunması başkentimize ayrı bir anlam ve güzellik katmaktadır" dedi.

Büyükelçilere projelerini anlatan Yavaş, "Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman ortak akılla bu şehri Ankaralılarla birlikte yöneteceğim. Ankara’nın tekrar nefes almasını sağlayacağım. Şehrin merkezinde bin 750 dönümlük büyük bir şehir parkı yapacağım. Bu parkın adı ’Atapark’ olacak. Aynı New York’ta olduğu gibi şehrin merkezi tekrar nefes alacak. Ankara’da toplu ulaşım konusunda yeni hamleler yapacağız. Monoray sistemi ile toplu taşımayı kolaylaştıracağım. Su ve ulaşımda ucuzluğa giderek vatandaşlarımızı rahatlatacağım. Turizm alanında önemli projelerim var. Altındağ, Hıdırlık, Kale ve Ulus bölgelerine yönelik önemli bir turizm atağı başlatacağız. Termal turizmi teşvik edeceğiz. Ankara’nın tarihi dokusunu tekrar öne çıkaracağız. Kadınlarımızın istihdama daha fazla katılması, sosyal hayata daha fazla katkı sağlamaları için hazırlıklarımız var. Beypazarı’nda yaptığım gibi kadınlarımızın ekonomik gelirlerine önemli katkılar sunacağız. Gençlerimize daha fazla spor ve rekreasyon alanları yapacağız. Gençlerin daha ucuz ulaşımdan faydalanabilmelerini sağlayacağım. Daha ucuz internet kullanabilmeleri için belediye olarak olanak sağlayacağız. Ankara’nın gençleri Berlin’de, Londra’da, Paris’te yaşayan gençler kadar dünya ile irtibatlı olacak" dedi.

Yavaş, engelli vatandaşlara ’engelli dostu’ bir başkent vaad ettiğini de belirtirken, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında aktif olabilmeleri ve her yere kolaylıkla ulaşabilmeleri için güçlü bir çaba göstereceğiz. Perşembe günü de engelli vatandaşlarımıza yönelik somut projelerimizi duyuracağız. Ankara engelli dostu bir şehir olacak" dedi. Ankara’da 20 yıldır devam eden bu yönetimin artık değişmesi gerektiği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu belirten Yavaş, " Büyük bir mutlulukla görüyorum ki adaylığım Ankara’da geniş bir koalisyon oluşturdu. Bu tabanda oluşan doğal bir koalisyon. Ankaralılar artık değişim istiyor, daha huzurlu, daha güvenli, daha bereketli bir Ankara istiyorlar. Ankara 20 yıldır aynı filmi izliyor, aynı yemeği yiyor. Ankara’ya bir beş yıl da Beypazarı baklavası yedirelim. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!