Metallica'dan şarkı isteyin!

Kendi konser alışkanlıklarımdan biliyorum, hangi sanatçının konserine gitsem, hep kendi istediğim şarkılar çalsın istemişimdir. Nihayet bunun gerçek olacağı bir konser bu yaz gerçekleşiyor. Söz konusu konser bu yaz gerçekleşecek olan Metallica konseri.

Haberin Devamı

Metallicadan şarkı isteyin

13 Temmuz’da İTÜ Stadyumu’nda
gerçekleştirilecek olan konserin biletleri artık satışta. ‘Metallica By Request’ turnesi adından da anlaşılacağı gibi hayranlarının istekleriyle oluşan bir setlist’ten ibaret bir konser projesi.

18 şarkıdan oluşan Metallica konserlerinin 17 şarkısı, konser biletini internetten alan hayranlarının verdiği oylarla belirlenecek. Biletlerini Biletix üzerinden internetten alan müzik severler konser setlist’ine katkıda bulunacak şanslı kişiler olacaklar.

Metallicadan şarkı isteyin

Konserde dinlemek istediğimiz şarkılara nasıl oy veriyoruz derseniz, uygulama gayet basit. İnternet üzerinden biletinizi aldığınızda e-posta hesabınıza gelen konfirmasyon mailinin altındaki kodla ‘Metallica By Request’ oylamasına katılabiliyorsunuz. Oylamalar 16 Mayıs’a kadar devam edecek ve sonuçlar an be an
http://www.metallicabyrequest.com/ sitesinden takip edilebilecek.

Haberin Devamı

Metallicadan şarkı isteyin

Türkiye’den gelecek oylarla acaba diğer Avrupa ülkelerindeki konserlerde olmayan bir şarkı setlist’e girer mi diye merak ediyorum. Mayıs’a kadar bu listeyi belli aralıklarla takip edip hangi şarkıların listeye girdiğini görüp, sonra da sabırla Temmuz’u bekleyeceğiz.

SIA’DAN YENİ ŞARKI

Nihayet Sia kendisine de bir güzellik yapmaya karar verdi. Hit fabrikası sanatçı Rihanna, Britney Spears, Kylie Minogue gibi yıldızlara verdiği şarkılardan sonra, sonunda solo bir çalışmayla karşımızda.

Metallicadan şarkı isteyin

4 senedir ilk defa yayınladığı bu single çalışması önceki gün dijital olarak satışa sunuldu. ‘Chandelier’ adlı şarkı 2014 senesinde çıkacak olan 6. Sia albümünden sadece küçük bir atıştırmalık. Genelde yazdığı şarkıları ‘bu tam Rihanna’lık bir şarkı oldu, veya bu Katy Perry’e harika gider’ şeklinde sınıflandırırken, ‘kazara kendime bir pop şarkı yaptım ve kimselere vermedim’ diye açıklamış. Yeni Sia albümünün 2014 sonbaharına çıkacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

LEA MICHELE – LOUDER

Metallicadan şarkı isteyin

Glee’nin yıldızı Lea Michele namı diğer Rachel Berry’nin artık solo bir albümü var.

Glee’de başrolü paylaştığı sevgilisi Cory Monteith’in geçtiğimiz yaz sonundaki ani ölümü sanatçının ilk solo albümünün çalışmalarını da ötelemesine sebep olmuştu. Bu zor dönemi Glee ekibinin ve sevenlerinin desteğiyle atlatan Lea, tekrardan albüm çalışmalarına dönerek Kasım sonrası albümün ilk single çalışması ‘Cannonball’ ile geri döndü.

‘Cannonball’ single’ı albümdeki diğer üç şarkıda daha olduğu gibi Sia’nın imzasını taşıyor. Sia Furler, şarkıyı aslında her ne kadar Lea için yazmamış olsa da, Cory’nin vefatı sonrası, yeniden ayakları üzerinde durmaya çalışan Michele için uygun olacağını düşünüp şarkıyı ona vermek istemiş. İkili bu şarkının yarattığı sinerji ile birlikte çalışmaya başlamışlar. Tahmin edeceğiniz üzere albüm tamamen Lea’nın kişisel hayatına ışık tutan bir temada oluşturulmuş. İlişkiler ve son dönemde yaşadığı trajik durum aslında albümün de birden PR’ı haline gelmiş.

Haberin Devamı

Metallicadan şarkı isteyin

Müzik dünyasında muhtemelen her sanatçı Rihanna’nın ‘Diamonds’ başarısından ötürü Sia’nın kapısını çalıyordur. Her şarkı ‘Diamonds’ kadar global başarı yaratacak şansta olmasa da, Sia’nın şarkılarının farklı bir albenisi olduğuna da artık eminim. 11 şarkılık albümde 4 şarkıda Sia’nın imzası bulunurken, bu şarkılardan albümün kapanışında yer alan ‘If You Say So’nun hikayesi de oldukça manidar. Lea’nın Cory’e ithafen yazdığı şarkıda sanatçı, sevgilisi ile en son konuşmasında aralarında geçen bir diyalogdan yola çıkarak bu şarkıyı yazmış. Cory’nin Lea’ya aşkını ilan ettiği konuşmada, Lea’nın Cory’yi daha çok sevdiğini söylediği cümleler şarkının can alıcı bölümünü oluşturuyor.

Haberin Devamı

Metallicadan şarkı isteyin

Şarkının bu kadar kişisel olmasından ötürü Lea Michele’de de etkisi oldukça duygusal. Yeni albümü hakkında yaptığı röportajlarda konu özellikle bu şarkıya geldiğince artık bu konudan konuşmak istemediğini belirten Lea en son bu stresi bir radyo şovunda yaşamış.

Louder’ı genel olarak ele aldığımızda enerjik şarkılarının yanı sıra, yavaş tempolu şarkılarıyla da neredeyse dengeli bir albüm diyebilirim. Son senelerde ‘bağıran vokallerden’ köşe bucak kaçan biri olarak, Lea Michele’in albümü beni bu anlamda oldukça şaşırtan bir çalışma oldu. Lea albüm için baştan sona bir ‘terapi’ olduğunu vurgularken, bunu Cannonball gibi enerjik bir şarkıyla başlayıp, sonunda ‘If You Say So’ gibi kişisel bir şarkıyla bitirmesine bağlamış.

Haberin Devamı

Şimdiden ikinci albüm için kafasında planlar yapan şarkıcı, öncelikle Glee’nin bu sezonunu tamamlayıp yazın da turneye çıkmayı planlıyor. Ardından Glee’nin yeni sezonu ve ardından yeni albüm çalışmaları ile yola devam edeceğini belirten Michele, ne kadar daha Glee’de yer alacağına dair net bir açıklamada bulunmamış. Benim tahminim Rachel Berry 6. sezonudan önce diziden gider, yeni albümünü yapar hatta üzerine bir de filmde oynar.

YILDIZLAR:

Cannonball

On My Way

Louder (albümün lokomotifi)

Cue The Rain

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Thousand Needles (benim için albümün incisidir)

If You Say So (hikayesi sebebiyle daha da özel bir şarkı oldu benim için)

Yazarın Tüm Yazıları