Dersimliyim gururluyum

Güncelleme Tarihi:

Dersimliyim gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 02:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün memleketi Tunceli’de düzenlenen mitingde “Barış ve Çözüm Süreci” mesajı vererek, “Tunceli’den, Dersim’den sesleniyorum, ‘Dersimli olmaktan gurur duyuyorum. CHP gelince barış süreci biter’ diyorlar. Eğer bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu yapacak parti CHP’dir.

Haberin Devamı

CHP iktidarında ‘Barış ve Çözüm Süreci’ asla sona ermeyecek” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

CUMHURİYET’E İNANIYORUM

(Dersim seninle gurur duyuyor sloganları üzerine) Ben de Dersimlilerle gurur duyuyorum. ‘Heyecanlı mısınız?’ diye sordu gazeteci arkadaşlarımız. Emin olun çok heyecanlıyım. Nasıl heyecanlı olmam, babamın toprağı, dedemin toprağı, çocukluğumun geçtiği yer. Dersim’in Ballıca Köyü’nde doğan bir çocuk şimdi CHP’nin Genel Başkanı’dır.

Ben Cumhuriyet’e bunun için inanıyorum. Başçalan ise Dersim üzerinden bana geliyor. Kanun teklifi verdik, o kadar seviyorsan Dersim’i gel ismini değiştirelim. Ancak gelir mi, gelmez çünkü, o bir sahtekâr, bir yalancı, bir malı götüren, doğruları söylemeyen bir insan.

BARIŞI SAVUNACAĞIZ

Her türlü hakareti yapıyor. Cibilliyetimden bahsediyor, merak ediyorsan Dersimlilere sor. Ama ben başka bir yerden öğreneceğim diyorsan, git İstanbul Müftülüğü’ne sor. Ancak ben kimsenin soyuyla uğraşmam, bize ‘İncinsen de incitme’ dediler. Ülkede demokrasiyi barışı ve özgürlüğü savunacağız. Biz özellikle ‘Türkiye birleştirici gücü’ sloganını kullandık. Doğu’da, batıda, kuzeyde, güneyde olsun herkesi kucaklıyorum, ‘İnancın, etnik kimliğin ne?’ diye soru sorulmasını kabul etmem. Herkesin benim başımın üstünde yeri var. Ben Türkiye’nin birleştirici gücüyüm, buna inanıyorum. Bizim kitabımızda beraber yaşamak vardır. Biz bölmeyiz çünkü Dersimliyiz. Nazım Hikmet’in söylediği gibi ‘Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayan Türkiye’yi yeniden yaratacağız. İster Diyarbakır’da ister Hakkari’de, Trabzon’da, bu ülkede hep beraber yaşayacağız.

Haberin Devamı

EKMEKLE UĞRAŞMAYIZ

Hizmet üreten istihdam yaratan bir belediye yaratacağız. ‘CHP belediyeyi kazanırsa bazılarının işine son verecek’ diyorlar. Asla böyle bir şey olmayacak. Hiç
kimsenin ekmeğiyle aşıyla işiyle uğraşmayız. Herkesin bilmesini isterim. Biz temiz siyaset istiyoruz. Barış içinde yaşayacağınız bir Türkiye istiyoruz. Etnik kimlik ayrımı yapmayan bir iktidar istiyorsanız, adresiniz belli; adres CHP.

Haberin Devamı

O, BERKİN’İ YUHALATTI

Berkin’i terörist yaptı ve Berkin’i yuhalattı. İnsanın yüreğinde bir toplu iğne ucu kadar vicdan varsa 15 yaşındaki çocuğun arkasından yuh çekilir mi? Burakcan da bizim evladımız. Ben ‘Güçlü duyumlar var. Provokasyon olabilir’ dedim bir gün önce. Burakcan çıkıyor elektrikler kesiliyor, kurşunlar sıkılıyor; ‘Kılıçdaroğlu’nun militanları öldürdü’ dedi. Sende nasıl bir vicdan var, ahlak var, bir insanın ölümü üzerine siyaset yapılır mı? Burada Berkin öldüğü gün eylem yapıldı. Demokrasi görmek istiyorsanız Dersim’e geleceksiniz. Barışı özleyenleri görmek istiyorsanız Dersim’e geleceksiniz. Biber gazları atıldı, Ahmet adlı polis kardeşimiz öldü o da bizim evladımız hiç kimsenin ölmesini istemeyiz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!