2015’e özel projeler geliyor

Güncelleme Tarihi:

2015’e özel projeler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:35

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), marka kent yaratmak için çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü olan 2015’e özel ve dev projeler hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, Çanakkale’nin dünyaca ünlü tarihi ve kültürel mekanları ile doğal yapısının getirdiği avantajları da kullanarak kenti özellikle turizm alanında öne çıkarmak için projeler ürettiklerinin belirtti. Çanakkale’nin kıyı ve deniz turizmi, termal turizm, gastronomi, inanç turizmi, kültür ve tarih turizmi başlıklarını içeren proje kapsamında Çanakkale logosu hazırlandığını ve kullanılmaya başlandığını söyledi.

KONGRE FUAR MERKEZİ

2015’e özel projeler geliyor


ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’ni bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak 2012 yılında hizmete açtıklarını anlatan Engin, ”Şehrin ilk kongre fuar merkezi olan ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi, şehrin tanıtım alanındaki ihtiyacının karşılanması amacıyla inşa edildi. Her türlü ulusal ve uluslar arası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliğin düzenlenmesine hizmet vermektedir. Çanakkale’nin kongre turizminden pay alması amaçlanmıştır“ diye konuştu.

ÇTSO EVİ PROJESİ


Çanakkale’nin tüm değerlerinin tanıtımına hizmet etmek amacıyla daha önce ÇTSO hizmet binası olarak kullanılan binayı 15 Mayıs 2013 tarihinde Çanakkale Evi olarak düzenleyip hizmete soktuklarını belirten Engin, “Çanakkale’yi tüm ilçeleri ve değerleri ile anlatan 3 boyutlu tanıtım filmi çalışmaları tamamlanıyor. Şehrin merkezi yerlerine konan şehrin ilk kiosklarında ilimize gelen yerli ve yabancı konuklar için Çanakkale’yi tanıtıcı her türlü bilgi, etkinlikler yer almaktadır. ÇTSO Çanakkale Evi bahçesinde yöresel yemeklerinin tanıtımı, unutulan lezzetlerin gün yüzüne çıkarılması, öğretilmesini hedefleniyor. Bir yemek enstitüsü gibi Çanakkale mutfağını araştıran, öğreten bir merkez olması için çalışmalarımız sürdürülüyor. Çanakkale yemekleri, tatlıları, mezeleri , özel tatları bir kitap haline getirilerek ülkemize ve dünyaya tanıtılacaktır” dedi.

ÇANAKKALE YAT LİMANI

ÇTSO Meclisinin oybirliği ile onayı üzerine 2011 yılı Nisan ayında Çanakkale Yat Limanı Projesi için çalışmalara başladıklarını da kaydeden Engin, “Bu proje, Barbaros Mahallesi Kuruçeşme mevkiinde planlanan ve kamu yararı gözetilen bir Çanakkale Projesidir. Çanakkale’mizin değerlerini ve hassasiyetlerini gözeterek ÇED raporu 2012/Haziran ayında alınmıştır. İmar planı ile ilgili teklif dosyasının Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde değerlendirme ve kurum görüşleri toplama süreci devam etmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gıda ihtisas organize sanayi bölgesi

Haberin Devamı

VALİ Ahmet Çınar’ın Çanakkale’de Gıda İhtisas OSB kurulması yönünde kendilerine tevdi etttiği görev üzerine çalışma başlattıklarını da belirten Engin, “İlk adımda gıda sektöründe faaliyet gösteren ve özellikle süt ürünleri ile zeytinyağ üretimi gerçekleştiren üyelerimiz ile 29 Ocak 2014 tarihinde bir sektör toplantısı gerçekleştirilmiş, gıda ihtisas OSB’ler hakkında bilgilendirme yapılarak, sektörün konuya yaklaşımlarıyla, mevcut sorun ve çözüm önerileri alınmıştır. Konuyla ilgili mevzuat gereği talep ve gerekçe raporunun oluşturulması gerektiğinden rapor hakkında çalışmalara başlanmış, yer seçimi için bölgede uygun özellikteki hazine arazilerinin tespiti ve sektörün reel durumu hakkında bilgi toplanmaktadır” dedi. Bülent Engin, ÇTSO olarak, Ayvacıkaltı Ulaşım İşkelesi Projesi, Çanakkale Kruvaziyer İzkeli Projesi ve tarihi kazıları da desteklediklerini belirterek, “Ayvacıkaltı Ulaşım İskelesi Projesi’nin ön etüt ve fizibiliteleri yaptırılmış, Ayvacık Belediyesince müracaatı yapılmıştır. Projenin hayata geçirilmesi ile güney sahillerimizin Midilli ilişkisini canlandırarak Çanakkale’nin bu bölgedeki turizm hareketine önemli katkı verecektir. Meclisimizin yine oybirliği ile destekleme kararı olan Çanakkale Kruvaziyer İskele Projesi de ön etüt ve fizibilite çalışmaları hazırlanarak valiliğimize arz edilmiştir. Yatırım maliyetini 3 ay gibi kısa sürede geri döndürecek kadar verimli bir proje olan Çanakkale Kruvaziyer İskelesi kent turizmine hayat verecektir. Ören yerlerinin ekonomiye kazandırılması ile ilgili tüm çalışmaları destekliyoruz. Troya’da kazılar tekrar süratle başlatılıyor. Buradan çıkarılan arkeolojik eserlerin ayrıca kaçırılarak yurt dışına götürülen ve Bakanlığımız girişimleri ile Ülkemize iade edilen Truva eserlerinin sergilenmesi için yapılacak Troya Müzesi Çanakkale’ye önemli bir kazanım olacaktır. Assos, Parion , Apollon Simintheion ve Aleksandra Troas antik kentlerinde yapılan kazı çalışmalarının cazibe noktası haline getirilerek ekonomiye kazandırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lapseki yat limanı ve balıkçı barınağı

LAPSEKİ’deki bakımsız ve atıl durumdaki balıkçı barınaklarının turizme yönelik yat limanı ve balıkçı barınağı olarak ekonomiye kazandırılması, Lapseki ve Çanakkale ekonomisine, yat turizmine katkı sağlamak amacı ile Odaya 49 yıllığına tahsisi talebiyle müracaatta bulunduklarını ifade eden Engin, şunlaı söyledi: “Lapseki Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı Projemiz; ilgili kurum ve kuruluşların onayı alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulmuş olup, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da Milli Emlak Genel Müdürlüğüne sunulmuştur. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından da uygunluk görüşü ile onaya arz edilmiştir.”

Haberin Devamı

ÇTSO AR-GE MERKEZİ

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Teknoparkı’nın ilk hizmet binası olan ÇTSO Ar-Ge Merkezi inşaatının 16 Eylül 2013’de tamamlanarak üniversiteye teslim edildiğini aktaran Engin, “Üniversite-iş dünyası işbirliğinin ilimizdeki en güzel ve somut örneği olan ÇTSO Ar-Ge Merkezinden üyelerimizin azami ölçüde faydalanması ve yenilerine ihtiyaç duyulması en büyük temennimiz. Daha faaliyete geçmeden ofisler kiralandı” dedi.

GAMES OF TROY

ÇTSO Başkanı Engin, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü olan 2015 yılını, kentimiz için sadece özel anlamı olan bir yıl olarak kutlamakla yetinmeyeceğiz” diyerek, bu amaçla ortaya koydukları ve ayrıntıları tamamen Çanakkale dinamikleri tarafından yaratılan Games of Troy yarışlarının 2014 yılı bahar döneminde start almasını hedeflediklerini belirtti. Çanakkale’nin bütün dünyada tanınan en önemli değeri olan Troya’nın, bütün dünya gençlerini Çanakkale’de buluşturan, yarıştıran bir performans parkurunda hayat bulmasını istediklerini kaydeden Engin, şunları söyledi: “İnanıyoruz ki Games of Troy, Troya gibi tanınacak ve her gün daha da büyüyecek bir ilgiyle Çanakkale turizmine ve Çanakkale tanıtımına hizmet edecektir. Games of Troy’da insanın doğa ve zorluklar karşısında gücü, cesareti, zekası ve azmi yarışacaktır. Yarışmacılar, Troya efsanesinin görselliği içinde kendi sınırlarını keşfedeceklerdir. Games of Troy parkurunun yaratılmasını Çanakkale’nin yaratıcı gücü sağlamıştır. ÇOMÜ Teknopark alanında 70 bin metrekare arazi bu yarışma için odamıza bedelsiz olarak tahsis edildi.”

Haberin Devamı

Ezine peyniri için harekete geçti

YAKLAŞIK 50 yıl önce Mahir Yüksel tarafından kurulan Yükseloğulları Peynircilik, Ezine peynirinin tanıtımı için harekete geçti. Yaptıkları çalışmalara her geçen yıl yenilerini eklediklerini anlatan Güray Yüksel, “1953 yılında kurulan markamız hızla büyüyor. Yarım asırdır geleneksel lezzetin sırrını bölgenin bitki örtüsü ve sütün geleneksel yöntemleriyle işliyoruz. Amacımız Ezine peynirinin en iyi şekilde tanıtılmasıdır” dedi. Ezine peynirinin koyun sütü ve keçi sütü karışımından yapıldığını belirten Güray Yüksel, “Piyasada çok sayıda Ezine Peyniri adı altında satılan ürün bulunuyor. Bunların bir çoğu sahte. Bu konuda gıda kimlik numaralarının 17- ile başlaması gerekiyor. Bu ürünleri kontrol edilerek alınması gerekiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!