Fikret Orman'dan çok çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Fikret Ormandan çok çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 21:47

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beykoz'da siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu ve onların sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

Tapelere değindi ve Gelsinler yüzüme söylesinler

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beykoz'da siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu ve onların sorularını cevapladı. Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan kapalı Salonunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ'A OYUNLAR OYNANIYOR

Orman : "Biz şampiyonluğu hedefliyoruz da hakemler hedeflemiyor" diyerek söze başlayan Fikret Orman, "Önümüzde oyunlar oynanıyor" konusuna gelince "Galatasaray maçıyla başladı hala devam ediyor. Ligin en mağdur kulübüyüz. Haklı da mağdur da olmak istemiyoruz. Hakkımızı bize teslim edip bu olaylara dur denilsin. Rize maçında da gördük ki ne zaman bir şey yapmaya kalsak hemen bir şeyler oluyor. Her olayla sahası kapatılan bir kulübün başkanı olarak bu kadar emeğe yazık diyorum sadece. Yeni çıkan talimatla bayan seyirciler TFF'nin davetlisi olarak maçlara geliyor. Bayan seyircilerin küfür etmesiyle sahamız yeniden kapanıyor. Bunun maddi manevi kaybını yaşayansa Beşiktaş Kulübü oluyor. Hafta sonundaki maçı seyircisiz oynama talebimiz olacak. Çünkü taraftarın kontrolü bizde değil ve bunun cezasını biz çekiyoruz.

Haberin Devamı

Beşiktaş formasını giyen bütün çocuklar Beşiktaş'ın alın teriyle oynayan çocuklar. Hepsine aynı sevgiyle yaklaşan kişiyim "En iyi oyuncum bu" demek doğru olmaz. " dedi.

YIKAMAZ DEDİLER YIKTIK, YAPAMAZ DEDİLER...

Stadı yıkamazlar dediler yıktık. Yapamazlar dediler yapıyoruz. Artık stat yapılmayacak diye bir şey konuşulmuyor. Tek endişeye geldik "Bu stat ne zaman bitecek?" Esasında doğru tartışma bu herkes gördük ki buraya bir stat yapılıyor. Kimsenin hayal edemediklerini ben söylediğim zaman ufkumu insanların yavaş yavaş görmesi güzel. Stadı 30 Ağustos'a yetiştireceğiz. Nisan sonunda kapalı tribünün olduğu yer bitmiş olacak. Mayıs sonunda eski açık denilen kısmın kaba inşaatı bitecek. Haziran sonunda yeni açık kaba inşaatı bitecek. Haziran sonu Temmuz başı gibi de bayağı bitirmiş olacağız. Stadın çatısı için ihalemizi de açtık ve plan dahilinde ilerliyoruz. Temmuz 10 gibi çim sahayı sermiş olacağız ve 30 Ağustos'a yetiştirmeye çalışacağız.

Haberin Devamı

İç çekişmeler ve stadın bitmemesinden Beşiktaş siyaseti yaratmaya çalışanlar daha çok şey söyleyecektir.

FERNANDES VE ALMEIDA...

Fernandes ve Almeida ile ilgili belki 100 defa konuştum. İki oyuncu da Beşiktaş'ın olmazsa olmazı değiller. Bu oyuncular Beşiktaş da oynadığı sürece bir değeri var. Bunlar giderse yeni geleceklerin yıldız olmayacağının kim garantisini verebilir. Fernandes'i sezon başında istiyordum bunu çok net belirttim. Bizim duruşumuz ve asaletimize uyan her oyuncumuza yaklaşıyoruz. Ücretleri düşük olanı da arttırıyoruz.Adil olmaya çalışıyoruz.

SİNİR SİSTEMİMİ BOZMADAN SAKİN BİR ŞEKİLDE...

Rakiplerimizin gelirleri 400 milyon gibiyken biz 140 milyon civarındayız. Hem stadımız yok hem gelirimiz az. 2014 itibariyle 100 milyon dolar gibi bir borç düşürdük. Stadı hiç bir kredi almadan yapıyoruz. O stadı alın teri ve emekle yapıyoruz, dualarla yapılmıyor o stat. 325 milyon dolardı ben aldığımda ama Eylül ayına geldiğinde bu borcu yarısına düşüreceğiz. Seneye gelirimiz 140-135'den 300 Milyon TL'ye çıkartacağız. Bunları yapacağımıza inanıyoruz. Sinir sistemimi bozmadan sakin bir şekilde iyi şeyler yapmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

BİZ BİRİNCİ OLARAK GİDECEĞİZ

Şampiyonlar Ligi'nin özel statüsü var; Birinci takım direk 2.ön eleme oynuyor. Bendeki bilgi ise "Birinci ve ikinci gider" şeklindeydi. UEFA'ya bir yazı yazıp sorduk. Aldığımız cevap; Kimin gideceğini TFF bildiriyor. Fenerbahçe cezalı olduğu için ligi 2.bitiren ya da 3.bitiren de gidebilir. Biz birinci olarak gideceğimiz için öyle bir endişemiz yok.

BİR DE SURATIMA SÖYLESİNLER

Tapelerle ilgili olarak; Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş'a aday olduğumuzda Beşiktaş gemisi su alıyordu. Her yerinden delikleri vardı... Bu gemiyle batacağımızı 2 ayda gideceğimiz konuşuluyordu. Bizde bu işi yapmak üzere ortaya çıktık gemiyi yüzdüreceğimize inanıyorduk. Bu gemideki dalgaları ve delikleri biliyorduk, amacımız Avrupa'da dünya kulübü olmak için gemiyi istediğimiz limana götürmekti. Bilmediğimiz ise stadın yıkımı sırasında Gezi olayları oldu. Stadın önündeki ekskavatörü bile çaldılar. Biz sporla alakalı kulübüz bizim derdimiz bizi aşıyor, siyaset olayları bizim dışımızda gelişiyor. Bizim amacımız siyasete karışmak değil Beşiktaş'ın menfaatlerini korumaktır. Biz kimse ile polemiğe girmeden amaçladığımız limana gitmek istiyoruz. Zorluklar olmadı mı oldu. Stat bittikten sonra camia içinden gelen engellemeler olmadı mı oldu...

Haberin Devamı

Ailem ve kendim adına söylenenlere çok üzüldüm. Tapelerde benim arkamdan konuşan yürekli arkadaşlar bir de benim suratıma söylesinler. İlk günden beri stadı yapmak için başbakanımızdan çok destek gördük sadece Ertuğrul bey, değil Spordan Sorumlu Bakan bile bu stadın yapılmaması için olayın karşısındaydı. Bu stadın izinlerinin alınmasında başbakanın çok yararını gördük. Ben siyasetçi değilim spor kulübü başkanıyım biz doğru bildiğimiz şekilde duruyoruz. Bu stadın yapılmasında devletin bir kuruş katkısı yoktur. Bu stadı ben ailemden kimseye değil Türk sporuna armağan edilecek ve Beşiktaşlılar gibi herkes kullanacak. Destek verilmesi gereken bir durum bu. Önüne taş konulması gereken bir şey değil.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın iç siyasetine göre bu stadı yapıp tarihe geçecekmişiz. Siz yapıp siz tarihe geçseydiniz? Bizim tarihe geçmek gibi gayemiz yok ki... Biz Beşiktaş'a bir şeyler kazandırma çabasındayız.

LİME LİME DOĞRADILAR BİZİ

Futbolcularımız ve hocamızın işi sahada futbol oynamak ve bizi sevindirmeleri. Antrenman programları yoğun. Vakit kalınca oyuncular bazı etkinliklere katılıyorlar. Onlara çok müdahil olmak istemiyoruz. Eeşiktaş'ın 150 tane derneği var hangi birine gidebilecekler. Onların işi sahada istediğimiz sonuçları almalarıdır. Sinir yapım biraz hızlı artar, tipik bir Karadenizliyim. Bir kurum yönetiyorum ve burayı yönetmenin iki yöntemi var; Bir tanesi şov yapmak bir tanesi ise işini yapmak. Bağırıp çağırmak kolay... Ben bazıları gibi bağırıp çağırmam. Bize güvenin. Kamuoyunun önüne çıkıp "Şöyle böyle bağırdık çağırdık" derim. Sakin durmaya çalışıyoruz bu bize sonuca ulaştırdımı hayır ulaştırmadı. Beşiktaş-Rize maçında lime lime doğradılar bizi. Umut ediyorum bu işlerin sonuna gelmişizdir.

Hesap sorma konusunda en az 50-60 defa cevap verdim. Bu bir süreç ve özellikle Yıldırım Demirören konusunu iyi yönettiğini düşünüyorum. Yıldırım Demirören uzaydan gelmedi Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri seçti ve bu süreç Beşiktaşlıların gözü önünde yapıldı. O dönemde tribünler "Çıldırt bizi başkan hoplat bizi başkan" diye inledi. Biz doğru bir yolda olduğumuza inanıyorum Yıldırım Demirören ve ailesi Beşiktaş ile barışsın verdikleri parayı bağış yapsın iyi bir Beşiktaşlı olarak bunu yapacaklarına inanıyorum. Kimseden korkum yok. Yaptıklarımı Beşiktaş menfaati için yapıyorum. Seçimde Yıldırım Demirören 2013'te beni değil rakibimi destekledi. Yaptıklarım Beşiktaş içindir kimseden korkum yok.

NEZAKET DÖNEMİ BAŞLAMALI

Oğlu ile birlikte Fikret Orman'ı dinlemeye gelen bir Fenerbahçe taraftarının "Formamızı giyip sizin maçınızı izlemeye gelemiyoruz, neden?" sorusu üzerine, "İnşallah biz ayağa kalkarsak buralarda Beykoz'da yatırım yaparız ve spor açısından ayağa kaldırırız. Bu söylediğiniz Türk sporunun sorunu. Siz bir Fenerbahçeli olarak aramızda bulunup nezaket içinde soru soruyorsunuz. Mütekabiliyet esası oluşunca, nezaketsiz insanlar aramızdan uzaklaşınca rakip taraftarlar birbirlerinin maçına kendi formalarını giyerek rakip maçları izlemeye gidebilecekler. Bu güne kadar hiç bir statta bana küfür edilmedi, saygısızca bakılmadı. Biz bu şekilde gidip nezaket görüyoruz. Bizim aleyhimize iki penaltı veriliyor, sizin lehinize penaltı veriliyor. Bizim taraftarımız benim daha agresif olmamı bekliyor ama Türk sporunda nezaketin olacağı bir dönem başlamalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!