Küçükçiftlik’in hanımağası!

Güncelleme Tarihi:

Küçükçiftlik’in hanımağası
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 01:33

KÜÇÜKÇİFTLİK Park’ın üçüncü kuşak patroniçesi Nazire Kavran, aileyi lunapark işinden çıkardı. Etkinlik işine odaklandı. Nazire Kavran dünyada sadece 11 mekânda var olan özel bir ses sistemine sahip 911 Müzik’e de ortak.

Haberin Devamı

Küçükçiftlik’in hanımağası
İSTANBUL, nitelikli kültür, sanat etkinlikleri arttıkça daha eğlenceli ve turizm açısından daha cazip ve kazançlı bir kent olacak. Bu konuda kentin en eski mekânlarından Küçükçiftlik Parkı’nın ‘mülk sahibi’ Kavran Ailesi’nin üçüncü kuşak patroniçesi Nazire Kavran, 2009’da inisiyatifi ele alarak Küçükçiftlik Park’tan aile işi lunaparkı çıkardı ve mekânı başta konserler için olmak üzere etkinlik alanı haline getirdi. Kavran, bu yıl 36 milyon lira ciro hedefliyor. Nazire Kavran şöyle konuşuyor:

İŞLETME VE KİRALAMA

4 şirketimiz var. Bir tanesi Parkav Ltd. ki, mekân işletmemizi yapıyor. Parktan, lunaparkı çıkarıp daha aktif bir etkinlik mekânı haline
sokmak için çok istekliydim ve bunu da başardım. Bu kapsamda Uru Organizasyon adlı şirketimiz etkinlikleri yapıyor. 911 Müzik ve Adore Backline adlı şirketlerimiz de ses ve müzik için teknik hizmetleri sağlıyor. Bu şirketlerle kendi mekânımız dışına da kiralama yapabiliyoruz. 750 bin Euro’ya 2012’de aldığımız dünyada sadece 11 tane bulunan bir sistemimiz var. İstanbul’da başka mekânlardaki çok önemli konserler için de bu sistemi kiralıyoruz.

Küçükçiftlik’in hanımağası

Haberin Devamı

KENDİ MÜLKÜMÜZ

Küçükçiftlik tarihte de has bahçe ve cirit oyunları alanı olarak hizmet vermiş. Mesire alanı olmuş ve uzun yıllar şehrin en büyük bayram yeri olarak faaliyet göstermiş. Bu bölgenin tek özel mülkü 9.5 dönüme yakın bir alan ailemizin. Öce kiralamışız. Sonra, iki parça halinde dedem Osman Kavran satın almış. Bizden önce de gazinoymuş. 2009’a kadar lunapark hizmeti verdi. 2009’da, lunapark yerine ‘burada ne yapabilirim’ diye düşündüm ve amcalarımın da oluruyla lunaparktan çıktık. 5 yıldır, çok sevilen bir etkinlik alanıyız.

60 KONSER YAPARIZ

Yazın 6 ay açık alanda hizmet veriyoruz ve 17 bin kişiye kadar alabiliyoruz. Bir de 2 dönümlük bahçe alanımız var orada da davetler, düğünler, küçük konserler yapılıyor. 2013’e 70 konser 15 festival 40 kurumsal etkinlik hedefiyle girmiştik ama Gezi Parkı eylemleri üzerine 40’ın üzerinde etkinlik iptal oldu. Bir kısmını da biz iptal ettik. Bu yıl hedefimiz 60 konser, 10 festival, düğünler ve kurumsal etkinlikler. Geçen yıl gelenekleri canlandırmak adına gazino ve sinema geceleri de yaptık. 56 kişilik istihdamımız var. Başka mekanları kiralayarak etkinlikler de yapıyoruz. Açık Hava Tiyatrosunu ve Santral İstanbul’u kullanarak 4 etkinlik planladık. İki amcam var. Ahmet amcamın yarış atları var ve daha çok onlarla uğraşıyor. Mahmut amcam bütün işlerle ilgilenir.

Haberin Devamı

RİZELİ OSMAN KAVRAN GAZİNOCULAR KRALIYDI

NAZİRE Kavran’ın dedesi Osman Kavran, 1923’te Rize’de doğdu. Vatan Caddesi Lunaparkı, ilk işletmesi oldu. Burada Aile Gazinosu ile başlayan gazino işletmeciliği ile zirveye ulaştı. Bebek Aşiyan gazinosu ve İzmir Fuar Göl Gazinosu’nu kurdu. ‘Gazinocular Kralı’ diye anılmaya başlandı. Sirk dünyasını da Türkiye’ye tanıtan isim oldu. 1999’da vefat etti. Nazire Kavran, “Yaz aylarını dedemle yazlıkta geçirirdik. Gazinoda sahneye çıkan birçok isim ziyarete gelirdi. Zeki Müren, Cem Karaca, Bülent Ersoy, Hülya Avşar ve Neşe Karaböcek hatırladığım isimlerden” diyor.

DÜNYA DEVLERİNİ AĞIRLAYAN MEKÂN

Küçükçiftlik Park, Alicia Keys, Depeche Mode, Tony Bennett, Pitbull, Chris De Burgh, Elton John, Scorpions, Cranberries, Iron Maiden, Deep Purple, Duran Duran, David Guetta gibi dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yaptı Sonisphere ve Hi-Voltage gibi büyük rock etkinlikleriyle on binlerce kişiyi ağırlıyor. Her noktaya yüksek ses kalitesi sağlayan K1 Ses Sistemi’ne sahip Küçükçiftlik Park, birçok ulusal şirketin kurumsal etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!