Gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 01:33

Çanakkale18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü törenleri, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak.

Haberin Devamı

Vali Ahmet Çınar, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin’in, Çanakkale Altın Madalyası’nı Türk bayrağına takacak. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile törenlere katılması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve protokolün konuşmalarının ardından, halk oyunları gösterileriyle tören geçidi sunulacak.

Gurur günü

İkinci tören ise saat 13.00’te Gelibolu Yarımadası Hisarlıktepe’deki Şehitler Abidesi’nde gerçekleşecek. Şehitlik defteri imzalanarak, donanmanın Çanakkale Boğazı’ndaki geçidi ve solo Türk gösterisi izlenecek. Başbakan Erdoğan burada da bir konuşma yapacak. AK Parti’nin mitingi Törenlerin ardından Başbakan Erdoğan kent merkezinde partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00’teki mitingine katılacak. AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, “Başbakanımız her yıl olduğu gibi yine 18 Mart’ta Çanakkale’de olacak. Hem zafer kutlamalarına katılacak, hem de saat 15.00’te miting yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Gelibolu artık cepte

Çanakkale'nin şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulamasıyla, cep telefonundan bile gezilebilecek. Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamada günlük hava durumunun, milli park içindeki ziyaret güzergahlarının ve Çanakkale Şehitleri hakkında bilgilerin yer alacağını söyledi, “Uydu ve harita üzerinden çalışacak sistemden kaleler, tabyalar, Türk anıt ve şehitlikleri ile yabancı anıt ve mezarlar gibi milli parkın tarihi kaynak değerleri ile buralara ulaşım imkanlarına dair bilgilere de ulaşılabilecek” dedi. Eroğlu, ‘e-milli park’ uygulamasının ‘Android Market’ ve ‘Appstore’dan ‘Gelibolu Milli Parkı’ adıyla indirmenin mümkün olacağı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!