Görüşmüşler

GEÇTİĞİMİZ günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile görüştüğü iddiası Cemaat’in önemli kabul edilen isimleri tarafından seslendirildi.

Haberin Devamı

Yoğun gündemde arada kaynadı ama oldukça önemli bir başlıktı. Çünkü hükümet ile Gülen cemaati arasında mevcut savaşa giden yolda gerginliğin fitili MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 2012 Şubat’ında PKK ile Oslo görüşmeleri ve KCK ekseninde şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla ateşlenmişti. Peki öyleyse bu görüşme neden olmuştu? Konuyu araştırdım. Evet, görüşme Amerika’da gerçekleşmiş. Ama tamamen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı dahilinde. Görüşmede de Hakan Fidan tarafından devletin pozisyonu anlatılmış. Süreçte yaşanan rahatsızlıklar ifade edilmiş. Gülen de kendilerine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu söylemiş. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da geçen sene Gülen ile bir araya gelmişti. Peki, Fidan-Gülen görüşme ya da görüşmeleri Pensilvanya’daki evde mi gerçekleşti? Amerika’daki kaynaklar görüşmenin evde olduğu konusunda şüpheli.

Haberin Devamı

Maskeli Twitter silahşorları aranıyor

TWITTER’da son zamanların modası, sahte isimlerle akla hayale gelmeyecek derinlikte bilgileri servis yapan esrarengiz adresler. Takipçi sayıları muazzam bir ivme ile artıyor. Öyle bilgiler veriyorlar ki bunların devletin dışından birilerinin olmasına imkân yok. Özellikle, hükümet-Gülen cemaati savaşı ve 17 Aralık süreci sonrası Twitter sisler bulvarına döndü. Bu nedenle, bazı bilgilerin özellikle içeride bazı köstebeklerce sahte adreslerle sızdırıldığı devletin bazı birimlerinde ciddi olarak inceleniyor. Bazı danışmanların, içeride bazı isimlerle husumeti olup da bunu açıktan görmek yerine Twitter’da sahte hesapla halletmeye çalışan bazı memurların olduğu konusunda ‘çekirdek’te ciddi şüphe var. Hatta sırf bu nedenle bazı toplantılarda, nasıl ve hangi hesaplardan sızacağı merakı ile yanlış bilgiler yem olarak kasıtlı ortaya atılıyor. Yakında bazı görevden almalar ve ilginç yer değişiklikleri duyarsanız bilin ki bu maskelilerden yakalananlar olmuş. Çünkü, iz sürülüyor.

Süleyman Şah kanatları

SÜLEYMAN Şah Türbesi Suriye sınırları içindedir ama 1921’den beri bir başka ülkedeki tek Türkiye toprağıdır, kutsaldır. Bizim askerlerimiz orayı yıllardır Türkiye Cumhuriyeti adına korur. Ama bir süredir bir korku vardı. O da, Türkiye için manevi değeri çok büyük olan Osman Gazi’nin dedesi Süleyman Şah’ın türbesinin olduğu bölgenin El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eline geçmesi. Maalesef korkulan oldu. Tabii, bu değeri ölçülmez mekânın kaderi de bir numaralı endişe haline geldi. Ardından TSK’nın alarma geçtiği haberleri çıktı. Doğru ama ötesi var. O teyakkuz zaten aylardır vardı ve konu son birkaç Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da masadaydı. Bu nedenle de tam yüklü tahsisli iki özel F-16 savaş uçağının buraya bir saldırı olduğunda müdahale için hazır bekletilmesi kararı alınmıştı. Müdahale süreleri bile hesaplandı. O günden beri görevdeler. Kısacası Osmanlı’nın o emaneti önceden beri Hava Kuvvetleri’nin kanatları altında.

Haberin Devamı

Dinlememiş ise

‘JANDARMA MİT’i dinledi’ diye Hürriyet’te manşet attık. Akşama doğru Jandarma yalanlama geçti. Peki, yalanlama bu kadar kolaysa o zaman şu 3 soruya yanıt bekliyoruz:
1) Bu konuda Ankara’da Jandarma’da soruşturma açıldı mı, MİT TIR’ları ile ilgili Hatay-Adana ekseninde 58 Jandarma personeli sorgulandı mı? 2) Ankara’da görevden alma ve yer değişiklikleri oldu mu? 3) Gözaltılar oldu mu? Acaba, MİT’in Suriye işlerine bakan yöneticileri dahil dinlenmiş olabilir mi? Herhalde bu sorularımız da yanıtlanmak yerine yalanlanmaz.

Yazarın Tüm Yazıları