"Kibrit çöpü kadar katkıları yok"

Güncelleme Tarihi:

Kibrit çöpü kadar katkıları yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 01:42

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Yeşilyurt seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı.
Konuşmasına Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e 5 yıl boyunca yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek başlayan Kocaoğlu, seçim sürecinde milletin kafasını karıştırmak için yalan propaganda yapıldığını söyledi. AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın, “İzmir’in Körfezi’ni temizleyeceğiz. Kordon’da rakı içen vatandaşlarımız Körfez’in pis kokunu çekmeyecek, temiz kokacak” sözlerine sert çıkan Başkan Kocaoğlu, “Sayın aday rakıyı ne yapar onu bilmem. O kendi bileceği bir iş. Ama bu kente Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya kalktığın zaman Körfez’in 2002’den bu tarafa kokmadığını bileceksin. Bilmiyorsan öğreneceksin. Yalan, yanlış, düzmece propaganda yapmayacaksın” dedi.
Kadifekale gerçekleri
Gazetelerde Ankara kaynaklı TOKİ haberini de eleştiren Kocaoğlu, “Haberde, ‘Kadifekale’yi biz yaptık. Heyelan bölgesinde binaları biz taşıdık, biz kamulaştırdık. Oraya park, kent ormanı yaptık’ diyorlar. Buradan TOKİ Başkanı’na, Başbakan’a ve adaya, hükümetin temsilcilerine sesleniyorum: Kadifekale’de, Uzundere konutlarında, dikilen fidanda, böcekte, para değil yanmış bir kibrit çöpü kadar katkınız yok. Yapmadıklarınızı yapmış gibi yaparak insanları kandırabilirsiniz ama İzmir’in namuslu, şerefli insanlarını ne kandırabilirsiniz ne de parayla oyunu alabilirsiniz. Bunu bileceksiniz. Önce İzmirli’yi bileceksiniz. Kurtuluşun ve kuruluşun kentini bileceksiniz” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda hassasiyetle çalıştığını belirtti. Kentsel dönüşüm yasası çıkarılarak tapu güvencesinin yok edildiğini kaydeden Tekin, “İzmir’de sizin tapu güvenceniz Aziz Kocaoğlu, Muhittin Selvitopu olacak. Başka türlü tapu güvenceniz olamaz” dedi ve ekledi: “30 Mart’ta sadece Kocaoğlu’nu seçmeyeceksiniz. Türkiye’nin geleceğine karar vereceksiniz. Ya bakan evlatlarını ya da pırıl pırıl vatan evlatlarını tercih edeceksiniz. Tercih sizin. Bu tercih konusunda İzmir’in ne yapacağını çok iyi biliyorsunuz.”
Destan yazacağız
CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin Selvitopu sesinin kısık olması nedeniyle konuşma yapmazken, İlçe Başkanı Polat Manduz ise, AK Parti iktidarını eleştirerek CHP’nin Karabağlar’da destan yazacağını kaydetti.
Törende ayrıca AK Parti’den CHP’ye geçen 100 gence parti rozeti takıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!