İkili yarış Gökçek projesidir

Güncelleme Tarihi:

İkili yarış Gökçek projesidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:22

Ankara’da seçim yarışının iki parti arasında geçtiği izlenimi yaratıldığını belirten MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, “İkili yarış Gökçek projesidir” iddiasında bulundu. 30 Mart akşamı kaybedenin anket firmaları olacağını kaydeden Karakaya, “Gökçek 53, Yavaş 51 diyor. Topluyorsunuz 104 ediyor. Matematik ve rakamlardan ikisinin de anlamadığı kesin” dedi.

Haberin Devamı

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçime 13 gün kala MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
Alanlara 6 ay önce indiğini ve en erken sahaya çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Mevlüt Karakaya, “30 Mart akşamı kaybedenin anket firmaları olacağına inanıyorum. Gökçek diyor ki ‘yüzde 55, 53 alacağım.’ Sayın Yavaş diyor ki ‘yüzde 51 alacağım.’ Topluyorsunuz 104 ediyor zaten. Matematik ve rakamlardan ikisinin de anlamadığı kesin” dedi.
Karakaya, Gökçek’in çıktığı televizyon programlarında kendisini araması için çağrı yaparak, “Bir de benim programıma bağlansın da Ankaralının önünde bir konuşalım. Yavaş televizyonda ‘Suyu ucuza vereceğim’ diyor. Gökçek arıyor, kendisini sıkıştırıyor. Yavaş bir şey söylemiyor ki. Ben bütçeyi çarçur ediyorsun diyorum açıp bana soramıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

*Melih Gökçek, Mansur Yavaş ve bağımsız şirketler yaptıkları anket sonuçlarını kamuoyuna duyuruyor. Partiniz bu anketlerde AK Parti ve CHP’nin gerisinde kalıyor. Bu durumu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu seçimleri kimin kazanacağı 30 Mart akşamı belli olacak fakat kaybedenin kesinlikle anket firmaları olacağına inanıyorum. Sayın Gökçek diyor ki “Yüzde 55, 53 alacağım.” Sayın Yavaş diyor ki “Yüzde 51 alacağım.” Topluyorsunuz 104 ediyor zaten. Matematik ve rakamlardan ikisinin de anlamadığı kesin. Bunu Gökçek’in Ankara’yı yönetemediğinden, kaynakları nasıl çarçur ettiğinden de anlıyoruz. Sayın Yavaş’ın da rakamlarla arası iyi değil. Şu an itibariyle CHP’nin önündeyim. Gökçek’le de aramızdaki fark 3,5 puan. Gökçek’ten 3,5 puan aldığımda, 30 Mart akşamında bizim için olmasa da birçok kişi için sürpriz olacak, Mevlüt Karakaya kazanacak.

*Seçimi kazanmanın barajı sizce kaç olacak?

Ankara’da millet iradesi bir şekilde yanıltılmaya çalışılıyor. Manipülasyon yapılıyor. Ankara’da seçimler sanki ikili bir yarışmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunu başaramadılar. Ankara’da ikili yarış olursa kim galip çıkar, hangi varyasyonda hangi aday öne çıkar? Gökçek ve Yavaş yarışın ikili olduğunu anlatmaya çalışıyor. Gökçek daha çok uğraşıyor ikili hale getirmek için. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Ankara’da aylardır benim afişlerimi topluyor. Aynı bölgede Karakaya afişleri toplanırken Mansur Yavaş’ın afişleri toplanmıyor, onlara dokunmuyorlar. Çünkü Ankara’da sabah işe giden Ankaralılar sadece Mansur Yavaş ve Melih Gökçek’in afişlerini görecek, “Ankara’da ikili yarış var” diyecek.

Haberin Devamı

*İkili yarışı kim, neden istiyor?

Yarış; Gökçek ve Karakaya arasında geçerse sonuç ne olur diye vatandaşlara soruyorum. Verdikleri cevap 10 puan farkla Mevlüt Karakaya oluyor. Aynı yarış Gökçek ve Yavaş arasında geçerse de cevap Melih Gökçek oluyor. O zaman neden böyle yapıldığını anlamak kolaylaşıyor. Ankara’da yarışın Yavaş ile Gökçek arasında geçtiği izlenimi destekçisi ve bu projenin mimarı Melih Gökçek’tir. Bana göre bu bir Gökçek projesidir. Araştırmalar onu gösteriyor. Kendisi farkında olmayabilir. CHP’ye gönül vermiş, oy vermiş Ankaralıların çok daha dikkatli ve birkaç boyutlu düşünerek sağlıklı sonuca ulaşacaklarını inanıyorum. Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan AK Parti ile MHP’nin ortak seçmen alanı dediğimiz milliyetçi ve muhafazakar olan kesimdir. 17 Aralık olaylarından sonra Ankara MHP’ye yöneldi ve bu da bizi CHP’nin önüne çıkardı.

Haberin Devamı

BÜTÇEYİ ÇARÇUR EDİYOR, BANA SORAMIYOR

*Melih Gökçek ve Mansur Yavaş’la herhangi bir programda karşı karşıya gelmek ister misiniz? Projelerinizi anlatıp tartışır mısınız?

Gökçek, Yavaş’ın televizyon programına bağlanıyor. Ben daha ciddi şeyler konuşuyorum, daha önemli konularda iddialarda bulunuyorum. Bir de benim programıma bağlansın da Ankaralının önünde bir konuşalım. Ankaralı zaten biliyor demir kafesinden tutun da Gökkuşağı, Samanyolu rekreasyon alanı. Ben bunları bile söylemiyorum. Söylediğim şeyler son derece makul, farkında olmadıkları Ankaralının parasının nasıl tasarruf edileceğini ve nasıl kullanacağımı anlatıyorum. Belediyede bir şoför için EGO’dan çıkan paranın ne kadar yüksek, ancak taşeron firmada çalışan şoförün eline geçen paranın ne kadar olduğunun izahını yapıyorum. Yavaş televizyonda ‘Suyu ucuza vereceğim’ diyor. Gökçek arıyor, kendisini sıkıştırıyor. Yavaş bir şey söylemiyor ki. Ben bütçeyi çarçur ediyorsun diyorum açıp bana soramıyor.

Haberin Devamı

KAYNAK BULMAK BENİM UZMANLIK ALANIM

*Başkan olursanız Ankara’yı ve Ankaralıları neler bekliyor?

Toplumun çeşitli kesimleri ile dezavantajlı veya zorda olan gruplar için önemli ölçüde vaatlerim var. Öğrenciler için 1 TL’ye sınırsız ulaşım, 10 metreküpe kadar su ücret alınmaması, evsiz olanlara yapı kooperatifleri aracılığıyla arsa üretimi, bunun haricinde ev kadınları için açılacak iş atölyelerinin oluşması gibi projelerimiz var. Sosyal yardımlar devam edecek. Belediyede çalışan, rızkını oradan temin eden hiç kimsenin işiyle oynamayacağımı söylüyorum.
Birçok projem var. Ankara’ya ‘Yeşil gerdanlık’ projesini hayata geçireceğiz. Gölbaşı, Mogan, Eymir, İmrahor Vadisi, Türközü, İncesu, Sıhhiye, 19 Mayıs Stadyumu, Akköprü, AOÇ ve tekrar ODTÜ Ormanları’na uzanıyor. Bu söylediğim hat üstünde yeşil bir gerdanlığı etap etap devreye sokacağız.

Haberin Devamı

* Peki projelerinize kaynak yaratmak için bir stratejiniz var mı?

Kaynak bulmak benim uzmanlık alanım. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarıyla birlikte 7 milyar TL’lik bir bütçesi var. Bu bütçenin yüzde 20’ye yakınının çarçur edildiğini iddia ediyorum. Ezbere konuşmuyorum, yapılan belediyecilik aktivitelerini ben çok daha ucuza yapabileceğimi, maliyet düşürme teknikleri uygulayarak buradan 1,5 milyar TL’ye yakın bir kaynağı tasarruf edeceğimi iddia ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!