Vapur faciasında tutuklama talebi

Güncelleme Tarihi:

Vapur faciasında tutuklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 14:23

Sirkeci'de dün 5 yaşındaki bir çocuğun ölümü, 1'i ağır 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan arabalı vapur faciasında vapur kaptanı ve iki personel tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme üç kişiyi serbest bıraktı, kaptana yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Haberin Devamı

Arabalı vapuru kullanan kaptan ise sabah saatlerinde savcılığa getirildi. Kaptan ve beraberindeki iki personel taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermekten, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.

Mahkeme üç kişiyi serbest bıraktı. Kaptana yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İDO da, kazaya ilişkin görüntülerin savcılığa teslim edildiğin açıkladı. Daha önce olay yerinde herhangi bir kamera bulunmadığı ve görüntü olmadığı iddia edilmişti.

İDO'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Araç yüklemesi yapılan tüm gemilerimizde kamera sistemleri bulunmakta olup, dün yaşanan kazanın da görüntüleri mevcuttur. Ancak, dün gerçekleşen kazayla ilgili kamera görüntüleri, resmi soruşturmayı yürüten savcılığa ve Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’na teslim edilmiş olup, ilgili makamlarca incelenmektedir. İDO olarak soruşturmanın gizliliği kapsamında, resmi incelemeye tabi tutulan kamera görüntülerini yayınlama yetkisine sahip değiliz.

Ayrıca, , haberinizde belirtildiği şekilde, 29 Ocak 2010 tarihinde Bandırma-Yenikapı seferini yaparken Malta bayraklı New Breeze adlı kuru yük gemisiyle çatışan Mehmet Reis-11 deniz otobüsünün kaptanı Kaptan Erkan Atalay İM değildir. Mehmet Reis-11 deniz otobüsünün o kazadaki Kaptanı şu an şirketimizde çalışmamaktadır.

Öncesinde iskelenin kamerayla izlenmediği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Vapur faciasında tutuklama talebi

5 yaşındaki Ece Su Yılmaz kazada hayatını kaybetti.

Vapur faciasında tutuklama talebi
SİRKECİ’DE AKIL ALMAZ KAZA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!