Arabalı vapurdan otomobil düştü

Güncelleme Tarihi:

Arabalı vapurdan otomobil düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 01:50

SİRKECİ’ de 3 kadın ile 5 yaşlarında bir kız çocuğunun içinde bulunduğu otomobil arabalı vapura binerken denize düştü. 5 yaşındaki kız çocuğu Ece Su Yılmaz hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay, Sirkeci’deki arabalı vapur iskelesinde saat 15.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 3 kadın ile 5 yaşında bir kız çocuğunun bulunduğu otomobil, Sirkeci’den Harem’e giden arabalı vapura son araç olarak bindi. Kapak üzerinde kalan araç, vapurun hareket etmesiyle geriye kayarak vapurun kapak kısmında asılı kaldı.

Kısa süre asılı kalan araç daha sonra denize düştü. Bu sırada iki kadın araçtan çıkmayı başardı. Aracın denize düştüğünü gören görevliler durumu deniz polisine bildirdi. Olay yerine ulaşan deniz polisi, denize gömülen araçta bulunan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ı ardından da Şaziye Güleren’i denizden yaralı olarak kurtardı. İki yaralı Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken diğer hafif yaralılar Ebru Güleren ile Mine Dalkılıç ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı

Haberin Devamı

Arabalı vapurdan otomobil düştü

Denize gömülen araçtan yaralı olarak çıkarılan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Şaziye Güleren’in ise durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Aracın denize düştüğü sırada iskelede bulunduğunu söyleyen Gürkan Sünbelli, kadın ile kızı kurtarmak için denize atladığını ancak kızın elinden kayıp gittiğini ardından gelen deniz polisinin kadınla kızı çıkardığını ifade etti. Denize gömülen araç olay yerine giden itfaiyenin vinciyle çıkarıldı.



SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, otomobilin denize düşmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Erzincan’dan Gümüşhane’ye geçen Bakan Elvan, Kelkit İlçesi’nde, Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti, okul Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal ile görüştü. Basın mensuplarına İstanbul Sirkeci’deki araba vapuru iskelesinde bir otomobilin vapurdan denize düşmesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Saat 15.10 sıralarında Sirkeci’de bir araç araba vapura girmek üzereyken henüz belirlenemeyen nedenden ötürü denize düştü. Araçta bulunan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı ancak 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Öğrendiğim bilgilere göre anneannesi de yoğun bakımda. Allah’tan şifalar diliyorum. İstanbul Liman Başkanlığı gerekli idari tahkikatı başlattı. Kaza İnceleme Kurulu ile bakanlığımızın denetleme elemanlarına gerekli talimatları verdim. Olay yerine intikal edip gerekli idari tahkikatları yapacaklar. Adli soruşturma da başlatıldı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!