BM oturumunda Ramazan Öztürk'ün Halepçe belgeseli izletilecek

Güncelleme Tarihi:

BM oturumunda Ramazan Öztürkün Halepçe belgeseli izletilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 14:35

Halepçe Katliamı'nın 26'ıncı yılı nedeniyle Birleşmiş Milletler tarafından Cenevre'de özel bir oturum düzenlenecek.

Haberin Devamı

Cenevre’de BM Irak Misyonu tarafından 25'inci İnsan Hakları Konseyi özel oturumu yapılacak. 17 Mart'taki oturumun konuklarından biri de 5 bin insanın yaşamını yitirdiği HALEPÇE Katliamı'nı 'Sessiz Tanık' isimli fotoğrafıyla tüm dünyaya duyuran gazeteci Ramazan Öztürk olacak. Oturumun başlangıcında Öztürk'ün 'Halepçe Sessiz Tanık' isimli belgeseli izletilecek.

Tanıklarıyla, fotoğraflarıyla katliamı anlatan 12 dakikalık bu belgesel Öztürk'ün 21 yıl önce çektiği iki belgeselin birleşiminden oluşuyor.

RAMAZAN ÖZTÜRK’ÜN OBJEKTİFİNDEN HALEPÇE KATLİAMI

Öztürk, 21 yıl önce katliamı yöneten 'Kimyasal Ali' lakaplı Ali Hasan El Macit'in yargılanıp idama mahkum edildiği Bağdat Yüksek Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada tanıklık etmiş, sonrasında ise bu davayı konu olan bır belgesel hazırlamıştı. Diğer belgesel ise bölgeye ikinci kez yıllar sonra giden Öztürk'ün buradaki gözlemlerini konu ediniyordu.

Haberin Devamı

BM temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kimyasal silahlanma karşıtı örgütlerin katılacağı toplantıda Öztürk 15 dakikalık bir konuşma da yapacak. Oturumda, Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi, Irak Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Uluslararası 10 sivil toplum kuruluşu adına 16 katılımcı, Yeşil Haç Örgütü Temsilcisi ve kimyasal silahların insan yaşamı üzerinde bıraktığı etkileri araştıran bilirkişiler birer konuşma yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!