Van Emniyet Müdürü’nü El Kaide operasyonu mu götürdü?

Güncelleme Tarihi:

Van Emniyet Müdürü’nü El Kaide operasyonu mu götürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 11:51

VAN Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ile Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak görevden alındı. Merkeze alınan emniyet müdürleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan atama kararnamesi resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri kulisindeki soru ise Yurdakul'u El Kaide operasyonu mu götürdü?

Haberin Devamı

Ankara Emniyeti’nde Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada 2012 yılı içerisinde 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi ederek Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev alan Yurdakul, 14 Eylül 2012’de Van’a atandı. Ankara’da 28 Şubat soruşturmasında emekli paşaların gözaltına alınması, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaların Ankara ayağını da yürüten birimin başında olan Yurdakul, Van’daki 1 yıl içerisinde ise önemli operasyonlara imza attı. Van Merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri’de El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonu da yürüten Yurdakul, aynı soruşturma kapsamında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Güraçar’ın evinin aranması nedeniyle de hükümetin eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

YENİ ATAMALAR

Haberin Devamı

Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne Polis Başmüfettişi Uğur Öztürk, Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne Polis Başmüfettişi Veysal Tipioğlu, Sivas Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Turgay Çalışkan ve Van Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Mahmut Karaaslan’ın atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!