İlk kadın muhabir ‘yalansız’ veda etti

Güncelleme Tarihi:

İlk kadın muhabir ‘yalansız’ veda etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:40

Türkiye’nin ilk kadın adliye muhabiri, Babıali’nin Vasfiye Abla’sı Vasfiye Özkoçak, son yolculuğuna uğurlandı. ‘Ben hiç yalan haber yazmadım’ diyecek kadar kendisine güveni olan Vasfiye Abla, gerçeğin peşinde koşan duayen bir gazeteciydi.

Haberin Devamı

91 YAŞINDA hayata gözlerini yuman gazeteci Vasfiye Özkoçak için İstanbul’da Karacaahmet Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Özkoçak'ın kardeşi Şevket Özkoçak "Hep vermiştir. Hiçbir şey almamıştır" diyerek gözyaşı döktü. Özkoçak, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 15 yıl çalıştıkları Vasfiye Özkoçak'ı, "'Aman yanlış olmasın' diye çok dikkatli çalışan bir arkadaşımızdı" sözleriyle anlattı. 12 Eylül döneminde 2 kez birlikte sıkıyönetim mahkemelerine gittiklerini söyleyen Doğan, "Ben yeni patron, o adliye koridorlarına daha alışkın. Çok iyi bir gazeteciydi" diye konuştu.

Gazeteciler yanındaydı

TÖRENE, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, meslektaşları, arkadaşları ve yetiştirdiği çok sayıda gazeteci katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!