IŞİD’e ve Esad’a sert uyarı: En ağır yanıtı alırsınız

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’e ve Esad’a sert uyarı: En ağır yanıtı alırsınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:05

TÜRKİYE, Süleyman Şah Türbesi’nin çevresini kuşattığı belirtilen El Kaide’nin dışladığı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bu örgütü taşeron olarak kullanabileceği belirtilen Esad rejimini sert şekilde uyardı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Van’da İran ve Azerbaycanlı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türbeye dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alır” dedi.

'HER SENARYOYA HAZIRIZ'
Hürriyet’e konuşan askeri yetkililer de türbenin korunmasında görev yapan askerlerin her türlü donanıma sahip olduğunu belirterek, “Türbeye ve askerlerimize yönelik en ufacık bir harekette, en ağır yanıtı alırlar” dediler. Askeri yetkililer de Esad rejiminin örgütü taşeron olarak kullanması ve örgüt içine eğitimli rejim askerlerinin sızdırılması senaryosunun da dikkate alındığını belirterek, “Tedbirlerimiz her türlü senaryoyu içermektedir” dediler.

Haberin Devamı

KOBRA VE F-16’LAR HAZIR
Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıktaki türbeye dönük bir saldırı halinde Suriye sınırı boyunca konuşlu taarruz helikopterleri Süper Kobra’lar ile bomba yüklü F-16’ların her an havalanacak şekilde bekledikleri öğrenildi. Aynı hazır durumun karadaki obüs topçu birlikleri için de geçerli olduğu bildirildi.

Ankara sınır boyunça Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD güçleri arsındaki çatışmaları yakından takip ederken, IŞİD’in Süleyman Şah Türbesi’nin de olduğu bölge dahil bazı yerlerden çekilip, buraları yeniden ÖSO’ya terk ettiği iddia edildi. Türk kaynaklar, bölge sahası içerisinde sürekli değişikliğin olduğunu belirterek, “Bundan bağımsız olarak, bizim tedbirlerimiz aynen devam etmektedir” dediler.

Süleyman Şah türbesi, 1921 yılında Fransa ile yapılan Ankara anlaşma çerçevesinde Türk toprağı sayılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!