Yurtdışındaki Türk okulları için özel birim

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışındaki Türk okulları için özel birim
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 17:26

Milli Eğitim Bakanlığı yeniden yapılanıyor. Dershane yasasının geçmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisinde Müsteşar dışında tüm üst düzey yönetim ile tüm il müdürlerinin görevi sonlanmıştı. Bugün il müdürlüklerinin bazılarına yeni atamalar yapıldı. Bakanlıkta ayrıca, mevcutlara ek olarak iki yeni Müsteşar Yardımcılığı, iki yeni genel müdürlük ve 40 yeni daire başkanlığı oluşturuldu. Oluşturulan yeni genel müdürlüklerden biri, son dönemde kamuoyundaki hükümet-cemaat tartışmaları açısından son derece kritik; Yurtdışındaki okullardan sorumlu olacak "Yurtdışı ve Yüksek Öğretim genel Müdürlüğü."

Haberin Devamı

Yurtdışındaki Türk okulları için özel birim

Yurtdışındaki Türk okulları için özel birim

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki yeniden yapılanma çerçevesinde mevcut 5 Müsteşar Yardımcılığına iki tane daha ekleniyor. Birincisi, hukuk ve mevzuat konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı (buraya hukuk kökenli birinin atanması planlanıyor), ikincisi de satın alma ve mali denetimden sorumlu Müsteşar Yardımcılığı. (bu göreve de bu alanlarda uzmanlaşmış atama yapılması planlanıyor)

İKİ YENİ GENEL MÜDÜRLÜK GELİYOR, BİRİ ÇOK KRİTİK

MEB'de 2 tane de yeni Genel Müdürlük ile, 40 yeni Daire başkanlığı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Yeni Genel Müdürlüklerden biri, kamuoyunda son dönemdeki hükümet-cemaat tartışması açısından büyük önem taşıyor...

MEB YURTDIŞINDA YENİ OKULLAR KURACAK !

Milli Eğitim Bakanlığı, yurtdışındaki okullarının koordinasyonu için özel olarak görev yapacak bir genel müdürlük kuruyor. Bu genel müdürlüğün, önümüzdeki dönemde yurtdışında MEB'e bağlı yeni okullar kurması da gündemde. MEB üst düzey kaynakları, başta Orta Asya ve Balkanlar olmak üzere, çok sayıda ülkeden Milli Eğitim'in yeni okullar açması için talep bulunduğunu söylediler. Afrika'da da yeni Milli Eğitim okulları açılması planlamada var.

Adı "Yurtdışı ve Yüksek öğrenim Genel Müdürlüğü" olacak bu yeni genel müdürlük aynı zamanda YÖK'le ilgili denklik işlerinden de sorumlu olacak. Milli Eğitim kaynakları, özellikle İmam Hatip mezunlarının yurtdışında üniversite okumaları konusunda, "imam hatip din okulu" diyerek, sorun çıkaran ülkeler bulunduğu, bu tip sorunların aşılmasından yeni oluşturulan bu genel müdürlüğün sorumlu olacağını kaydettiler.

Daha önce yurtdışındaki MEB okullarına bakanlığın AB ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü bakıyordu. Şimdi bu genel müdürlük daha çok protokol işlerinden sorumlu olacak.

Kurulacak ikinci yeni genel müdürlük ise, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü olacak. Milli Eğitim kaynakları, Bakanlığın YÖK'ün neredeyse üç katı kadar sınav yaptığını ve bu ağır iş yükünün kaldırılması için sınavlara ve ölçme değerlendirmeye bakan birimin tek çatı altında, daire başkanlığı yerine genel müdürlük olarak ihdas edileceğini belirttiler.

Haberin Devamı

Aynı kaynaklar, YÖK'ün her yıl yaklaşık 7 milyon kişi için sınav yapmasına karşılık, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19-20 milyon kişiyi sınava aldığına, bu nedenle böyle özel bir genel müdürlüğe ihtiyaç bulunduğuna dikkat çektiler.

MEVCUT YÖNETİCİLERİN DURUMU

Kamuoyunda "dershane yasası" olarak adlandırılan yasa değişikliği ile, MEB'de Müsteşar hariç tüm üst düzey yöneticilerin görevleri sonlanmıştı. Bu çerçevede, yasanın bugün Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler ve Daire Başkanlarının tümü müşavirlik ve yan kadrolara alındılar. Ancak, yerlerine yeni atama yapılmadığı için, baktıkları göreve "vekaleten" bakmaya devam edecekler.

Haberin Devamı


İŞTE YENİ İL MÜDÜRLERİ:

Ankara- Erol Bozkurt

Adana- Abdulgaffar Büyükfırat

Erzurum-Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan

Ağrı- Hatem Dursun

Amasya- Yrd Doçent Hüseyin Güneş

Çankırı- Harun Fatsa

Elazığ- Ahmet Bağlıtaş

Diyarbakır- Mardin il Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu

Kastamonu- Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan

Mardin- Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın

Rize- Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül

Tunceli- Ali Eyüp Koca

Kırıkkale- Fethi Fahri Kaya

Batman- Mehmet Çelik

ATAMA BEKLEYEN İL MÜDÜRLÜKLERİ

Denizli, Bitlis, Hatay, Bursa, Gümüşhane, Malatya, Siirt, Uşak, Aksaray, Yalova ve Osmaniye'ye İl Müdürü atamaları daha sonra yapılacak.

Haberin Devamı

zgurcanli@hurriyet.com.tr

ayalp@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!