Büyükşehir yasası bir şey getirmedi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir yasası bir şey getirmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:24

CHP Sincan Belediye Başkan Adayı Alaattin Türkoğlu, 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığı Temelli’nin Sincan’a bağlandığını hatırlatarak, “Büyükşehir Yasası, hiçbir şey getirmedi” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan Belediye Başkan Adayı Alaattin Türkoğlu, yerel seçimler ve Sincan hakkında Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Temelli’de 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını vurgulayan Türkoğlu, “Büyükşehir Yasası’nın, Sincan’a yeni bağlanan mahalleler ve yeni bağlanan beldelerle birlikte hiçbir şey getirmediğini bir defa daha gördük. Şu anda Türkiye’nin en büyük sanayi havzası olan Temelli bölgesinde imar planları dahi yapılmamış. 25 bin konut yapılmasına rağmen buranın ne Sincan’la ne de E-90 karayoluyla bağlantısı yok” diye konuştu.

VATANDAŞ VERGİYİ ÖDEYEMİYOR

Sincan’da emlak vergilerinin 10-20 kat artarak vatandaşın ödeyemeyeceği seviyeye ulaştığını vurgulayan Türkoğlu, şöyle devam etti: “Sincan merkezde ve bağlanan mahallelerde gençlerimizin gidebileceği sinema, tiyatro, kütüphane ya da bir eğlence merkezi maalesef yok. Bu çocuklar vakitlerini Ankara’da ya da Etimesgut’ta geçirmekteler. Muhtarlarımızın hiçbirinin doğru düzgün binası yok. Sincan Küçük Sanayi bir mezbelelik haline gelmiş. Sincan’da mahallelerde düğün salonları yok. Seçilirsek temellide yaptığım gibi 8 yada 10 mahallede kültür merkezi, gençlik lokali, yaşlıların gece ve gündüz kalabilecekleri alanlar yapacağız.

Haberin Devamı

ANKARA ÇAYI’NI ARITACAĞIZ

Ankara Çayı yanı başımızdan geçiyor, maalesef su arıtılıp verilmiyor. Tarım arazileri de arıtılmadan verilen suyla sulanıyor, vatandaşlar bu mahsülleri tüketiyor. Kazanırsak Ankara Çayı’nın artılarak küçük sanayiden itibaren hem rekreasyon alanı hemde tarım arazilerinin temiz su ile sulanmasını sağlayacağız. Ayrıca yeni bağlanan mahallelerde imar planları yapılmadı. İmar planı yapılmadığı için vatandaş inşaat yapmakta sorun yaşıyor. Bu imar planlarının bir an önce yapılması lazım. Sincan’ın burnunun dibindeki Yenikent’e çivi bile çakılmadı. Zir Vadisi’ni düzenleyip bir mesire alanı olarak açılmasının çabasını göstereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!