Ali Koç 'Adalete Fener Yak' dedi

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç Adalete Fener Yak dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 13:11

Pazar günü Kayseri Erciyesspor'la karşılaşacak olan Fenerbahçe oldukça renkli geçen antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Dizinde ağrısı olan Gökhan Gönül ve gribal enfeksiyona yakalanan Caner Erkin'in katılmadığı, yarı sahada yapılan 'Topu ayaktan çabuk çıkarma' ve 'Garanti pas' antrenmanı neşeli ve bol şakalaşmalı geçerken çalışmanın devam ettiği sırada Başkan Aziz Yıldırım, eski yönetici, 1907 Derneği Başkanı Ali Koç, yönetici Deniz Tolga Aytöre ve 'Bir kadın bir erkek' adlı diziyle ünlenen tiyatro sanatçısı Emre Karayel'le birlikte antrenman sahasının kenarına girdi. Burada antrenmanı izleyen konuklar daha sonra Teknik Direktör Ersun Yanal, kaptanlar Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'le de bir süre görüştüler. Antrenman süresince Aziz Yıldırım'ın oldukça neşeli göründüğü dikkat çekerken bir ara genç futbolcu Salih Uçan'ı yanına çağırarak öğüt verdi. Aziz Yıldırım daha sonra Ersun Yanal'la şakalaştı tiyatro sanatçısı Emre Karayel'e 12 numaralı forma hediye etti. Antrenman bitiminde Ali Koç beraberinde Emre Karayel'le basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Karayel "Fenerbahçe taraftarı olarak burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Adalete Bir Fener Yak kampanyasına sonuna kadar destek vermek adına buradayız" dedi.

Haberin Devamı

Ali Koç ise yaptığı açıklamada "Bildiğiniz 'Adalete Fener Yak' mücadelesi ve 'Adil yargılama' talebi doğrultusunda sanal ortamda bir kampanya başlattık. 3 Temmuz'dan bu yana F.Bahçe'ye gönül vermiş herkes olağan dışı bir soruşturma ve hukuk dışı uygulamalar evrensel hukuk değerlerine hiçe sayıldığı ciddi bir algı mühendisliği dönemi yaşadı F.Bahçe ve yaşatıldı. Buna rağmen reva görülen muameleye tepki gösteren F.Bahçeliler olağandışı bir refleks sergileyerek kayıtsız şartsız sadakat inanç ve bağlılıkla camialarına sahip çıktılar. Bu refleks olmasaydı bu durum çok daha farklı olabilirdi. Çok haykırdık o zaman ama sesimizi istediğimiz kadar dinletemedik. 3 sene geçti 3 sene sonra görüyoruz ki bizim o zaman söylediğimiz savunduğumuz dile getirdiğimiz görüşlerin bugün Türkiye'de adalet arayan herkes tarafından dile getirildiğini, Başbakanımızdan sokaktaki vatadaşımıza kadar dile getirildiğini memnuniyetle görüyoruz.

Vicdanlarda aklanan Fenerbahçe'nin adalet önünde aklanması için adil yargılanma hakkını talep ediyoruz. Elimizden geldiği kadar da bu amaca ulaşabilmek için Fenerbahçeliler mücadele ediyorlar. 16 Şubat'ta Türkiye için adalet F.Bahçe için adalet yürüyüşü yapıldı, 320 bin kişi katıldı hiçbir olay, olaycık dahi yaşanmadan çok medeni olması gereken bir sivil toplum örgütü örneği gösterildi. Sadece F.Bahçe ile değil birçok kesimden ayrı insanın buraya katılmasıydı. Change.org. girip Adalete Fener Yak kampanyasına başta F.Bahçe taraftarımız olmak üzere bu kadar hassas ülkemizin bu konularda daha iyiye layık olduğunu düşünen insanların katılacağı bir kampanya başlattık. 4-5 günde 50 bin rakamına geldik. Ama hedefimiz çok daha büyük. Bu platform kurulduğundan beri ulaşılmayan rakamlara ulaşmak hedefimiz. Kolay ve rahatlıkla yapılacağına inanıyoruz. Bunun da son günlerde trafik böyle olduğunu gösteriyor. Başta Başkanımız ve futbolcularımızı dahil etmek için buraya geldik. Onların katılımı katalitazör görevi üstlenecektir. 3 Temmuz'dan bu yana olduğu gibi sanatçısı işadamı yaşlısı genci olsun herkes kendi imkanları dahilinde elinden gelen her türlü desteği veriyor. Bu refleksleri bu sahiplenmeyi spor alanlarının dışında gerektirecek durumda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelmez. Fenerbahçe ciddi bir haksızlığa uğramıştır. Bu haksızlığı gidermenin önemli olduğunu düşündüğümüz için camiamıza destek olmak için yapıyoruz.

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması bir şey söylemeyeceğim. Onlar gibi söylemde bulunmak haddime değil. Em yetkili kişilerin söylediklerine bakarak düşüncemelerimi paylaşıyorum. Şimdilik hedef platformun en yüksek katılımını sağlamak. 50-100-150 binlik artan boremler var, bu dilimlere ulaşılınca kampanyaya muhataplarına imza atan isimlere mektuplar gitmeye devam ediyor. Bizim amacımız kendi kampanyamıza odaklanmak. Belki de adaletsizliğe uğrayan başka kesimlere de katkımız olacağını düşünüyoruz. Ama bir numaralı önceliğimiz camiamızın haklarını korumak.

Emre Karayel söze girerek, "Hedefimiz minimum 1 milyon"

Sizlerle beraberdik yöneticiyken o sezon maçları ne şartlarda kazandığımızı ne kadar zorlandığımızı ne kadar mücadele ettiğimizi hatırlarsınız diğer taraftan ne maçlarını hatırlarsınız hangisinin maçları ne kolay ne zorlukta geçtiğini söylemek doğru olmaz. Çok daha iyi biliyorsunuz. Şampiyonluğa ulaşırken yaşadığımız mücadeleyi oynadığımız Ankaragücü maçı hariç, bütün maçlar kıran kırana çok zor geçen maçlardı.
Özlemişim, Can Bartu Tesisleri'ne gelmeyeli epey oldu. Güzel ve güneşli bir gün. Pazar günü akşamı da böyle güzel sonuçlanır.

YÜZDE YÜZ BELLİ OLANA KADAR ŞAMPİYONLUKLA İLGİLİ KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL
Stada geliyorum ama deplasman maçlarına gitmiyorum. Yüzde 100 olana kadar hiçbir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım. Diğen taraftan da son Trabzonspor maçında bir devre de olsa topu aldığı zaman bol pas yapan ileriye doğru oynayan topu kaptırdrığı zaman ikişerli üçerli pres yapan yırtıcı ısırıcı bir F.Bahçeyi tekrar gördük bundan sonra da böyle devam edeceğini düşünüyoruz. Sakatlar ve cezalar sona erdikten sonra Fenerbahçe'nin alıştığımız beğendiğimiz 10 puan öne geçen kimliğine ulaşacağınra inanıyorum. Ersun hoca olmak üzere tüm sporcuların camianın yolunun açık şansını olmasını diliyorum" Ali Koç ileride başkan adayı olmayı düşünüyormusunuz sorusuna ise " Bu bugünün konusu o değil…' diyerek yanıtladı.


F.BAHÇE'DE SAKATLIK RAPORU
B. Alves: Antrenmanda oldukça istekli göründü. Yarın yapılacak antrenmandan sonra son kontrolleri olumlu çıkarsa forma şansı bulabilir.
Emenike: Bugün yapılan antrenmanda çok formda görüldü. Attığı gollerle alkış aldı.
Egemen: sakatlığına rağmen Trabzon'a götürülen Egemen o maçta riske edilmemişti ancak Kayseri Erciyes maçında oynaması yüksek ihtimal.
Gökhan Gönül: Dizindeki ağrı nedeniyle dün yapılan antrenmana katılmazken tedavisine devam edildi. Pazar gününe hazır olması bekleniyor.
Caner Erkin: Gribe yakalanan yıldız futbolcuda maç gününe hazı olması bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!