40 milyon kredi kartı çaldılar

Güncelleme Tarihi:

40 milyon kredi kartı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 14:23

Dünya tarihinin en büyük dolandırıcılık skandallarından birinin detayları ortaya çıktı... Target mağazalarından çalınan 40 milyon kredi kartı ve 70 milyon adres bilgisi çalınmıştı. Konuyla ilgili olarak firmanın çalınma olayı esnasında uyarıldığı fakat hiç birşey yapılmadığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ABD’de son yılların en büyük kredi kartı hırsızlığının yankıları hala sürüyor. Ülkenin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Target’tan alışveriş yapan milyonların kredi kartı bilgileri geçtiğimiz kasım ayında çalınmıştı. Siber saldırı sonucunda mağazadan tam 40 milyon kişinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak 90 mağdur Target’ı dava etti.

GÜVENLİK YAZILIMI YÜKLENMİŞTİ

Bloomberg Businessweek ise bu ayki sayısında Target siber saldırısının detaylarını ortaya koydu. Derginin haberine göre 2013 Şükran Günü’nden önce Target sistemine sızan hackerlar 1797 Target mağazasının güvenlik sistemine sızmayı başardı. Böylece müşteriler kredi kartlarına pos cihazlarına soktuktan hemen sonra hacklerlar kart sahiplerinin numaralarını ele geçirmiş oldu.
Firmaya 2013 kasım ayında gerçekleştirilen bu saldırıdan 6 ay önce Target 1.6 milyon dolar para vererek güvenlik sistemini geliştirmek için yazılımlar yüklemişti. Bu yazılım için şirket FireEye isimli şirketle anlaşmıştı. Bu şirket CIA ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a da güvenlik yazılımları satan bir firma olarak biliniyor.

Haberin Devamı

TALİHSİZ BİR OLAY BAŞIMIZA GELDİ

Aslında FireEye 30 Kasım günü hackerlar sisteme sızma girişimi yaptıklarında Target’ı uyarmışlardı. FireEye kredi kartı bilgilerinin hackerların Rusya’daki bilgisayarına ulaştığını farketti ve konuyla ilgili olarak Target’ı uyardı. Fakat Target enteresan şekilde harekete geçmedi. Target’ın harekete geçmemesiyle ilgili olarak Bloomberg Businessweek’e açıklamalarda bulunan 10 tane eski Target çalışanı Target’ın savunma sisteminin son derece kuvvetli olduğunu ve çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Fakat buna rağmen 40 milyon kredi kartı bilgisiyle 70 milyon adres bilgisi hackerlar tarafından çalındı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Target CEO’su Gregg Steinhafel, “Target’in ödeme sistemleri uluslararası PCI standartlarını desteklemektedir. Fakat ne yazık ki başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Olayla ilgili soruşturma tam olarak bitirilmedi” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!