‘Hayalet bankacı’ Büyükarslan Tiflis’te tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

‘Hayalet bankacı’ Büyükarslan Tiflis’te tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 12:04

Türkiye’deki bir çok şirket yanı sıra, uluslararası fon yöneticilerini de, hayali bankalardan kredi çıkaracağı vaadiyle dolandırmakla suçlanan Gürcan Büyükarslan’ın Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te tutuklandığı ortaya çıktı. 5 Mart günü tutuklanan Büyükarslan, Tiflis’te, yüklü bir sahte çekin tahsilini yapmakla suçlanıyor. Ankara’nın Tiflis Büyükelçiliği, Gürcü makamlardan bilgi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Hürriyet’in ‘Hayalet Bankacı’ manşeti ile duyurduğu Büyükarslan 5 Mart günü Tiflis’ten Türkiye’ye gelmek üzereyken havaalanında gözaltına alındı ve Tiflis

‘Hayalet bankacı’ Büyükarslan Tiflis’te tutuklandı
savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

‘10 MİLYON EURO’LUK SAHTE ÇEK’
Büyükarslan’ın Gildani cezaevinde tutulduğu öğrenildi. Tiflis savcılığının Büyükarslan hakkında yürüttüğü soruşturmada suçlamalardan biri uluslararası bir bankanın 10 milyon Euro’luk sahte çekini tahsil etmek istemesi… Çekin tahsil edilmek istendiği Tiflis’teki bankanın suç duyurusunda bulunması sonrası savcılık soruşturmasının başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Hayalet bankacı’ Büyükarslan Tiflis’te tutuklandı
16.5 TL’YE ŞİŞLİ’DE KURULDU MERKEZİ LONDRA’DA!

BÜYÜKELÇİLİK BİLGİ İSTEDİ
Ankara’nın Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri Büyükarslan ile ilgili tutuklanma haberinin 11 Mart’ta kendilerine ulaştığını bildirdi. Adının yazılmasını istemeyen bir büyükelçilik yetkilisi, Büyükarslan’ın durumu ve soruşturmanın içeriği ile ilgili Gürcü makamlarından bilgi talebinde bulunduklarını kaydetti.

YAŞLILARA KONUT YAPACAKTI
Büyükarslan hakkında yürütülen soruşturmada, Tiflis’te bazı kişilerden, kredi çıkarmak vaadi ile elden para aldığı iddiası da bulunuyor. Öte yandan, Büyükarslan’ın Tiflis’te yaşlılara yönelik geliştireceği bir konut projesinin de olduğu, bu proje kapsamında üyelerden para topladığı iddia ediliyor. Cezaevine konulan Büyükarslan'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen bilgisayardaki dökümanların da savcılık talimatı ile alındığı ifade edildi.

‘KREDİ ÇIKARMA VAADİ İLE PARA ALDI’

Büyükarslan hakkında Türkiye’de devam eden iki dava bulunuyor. İstanbul’daki davanın taraflarından biri uluslararası fon şirketi sahibi İtalyan Alberto Micalzzi’nin Türk çalışanı Merve Paksoy. Anılan davada, Büyükarslan 490 bin Euro almakla suçlanıyor. Anılan dava dosyasına giren belgelere göre, Büyükarslan’ın kredi çıkarma vaadi ile Gaziantep’ten 5 firmadan da toplam 300 bin Euro para aldığı iddia ediliyor. Büyükarslan’ın da sanıkları arasında olduğu Ankara’da bir davanın ise Yargıtay sürecinin devam ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

‘Hayalet bankacı’ Büyükarslan Tiflis’te tutuklandı
BOŞ ARSA DEDİ 40 BİN GECEKONDU ÇIKTI

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!