Meslek öğrenip para kazanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Meslek öğrenip para kazanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 11:32

Sarıkamış Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, okul bünyesindeki uygulamalı otelde hem mesleklerinin inceliklerini öğreniyor hem de para kazanıyorlar.

Haberin Devamı

İlçede 2003 yılında açılan ve 2010 yılında yenilenen binasıyla donanımlı hizmet vermeye başlayan okul, örgün eğitimin yanında verdiği mesleki eğitimle de geleceğin turizmcilerini yetiştiriyor.

Genç turizmciler, okulun uygulamalı otelinin yiyecek içecek hizmetleri, kat hizmetleri, servis ve mutfak bölümlerinde çalışıyor. Öğrencilere yaptıkları bu işin karşılığında ise asgari ücretin yüzde 60'ı oranında ücret ödeniyor.

Lisenin müdürü Enver Yıldız, okulun son iki yıl içinde önemli çalışmalara imza attığını, yetiştirdiği öğrencilerin bölge ve ülke turizmine önemli katkı sunduğunu söyledi.

Yıldız, amaçlarının turizm sektörüne ara eleman yetiştirmek ve öğrencilere istihdam sağlamak olduğunu belirterek, "Bizim öğrencilerimiz burada okurken hem sanat öğreniyor hem de uygulama otelimizde haftalık harçlıklarını alıyor. Ayrıca staj için turizm beldelerine gönderiyoruz. Burada öğrendiklerini uygulama yapıp bunun karşılığında asgari ücretin yüzde 60'ı oranında maaş alıyor" dedi.

Kırsalda yaşayan çocukların meslek edindirilmesi, iş sahibi olmaları ve yüksekokula direkt geçme konusunda avantajlı bir okul olduklarına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:
"Mezun olan öğrencilerin iki yıllık yüksekokullara direkt geçiş hakları söz konusudur. Sarıkamış'ta bu imkanlar var. Turizm yüksekokulu var ve devamında da turizm fakültesi açılacak. Dolayısıyla bu alanda sadece lise değil aynı yerde yüksekokul okuma imkanını da bulmuş oluyor. Sarıkamış bu anlamda turizm sektöründe yetişmek isteyen gençlerimize aynı zamanda atölye niteliğindedir. Lisesi var, yüksekokulu var, tatbikat yapacak mesleğini icra edecek bir de sektör var yani bu üçlünün hepsi Sarıkamış'ta bulunuyor. Bu çok ciddi bir avantaj."

Turizm yok olmayacak bir sektör

Yıldız, turizmi düşünen, hayata kısa yoldan atılmak isteyen, ortaokulu bitiren öğrencilerin bu okulu tercih etmesi gerektiğini ifade ederek, turizmin yok olmayacak bir sektör olduğunu söyledi.

Bu alanın devamlı iş bulunabilecek bir saha olduğunu anlatan Yıldız, "Bu anlamda okulumuz iyi bir okul gençlere iyi bir imkan sunuyor" diye konuştu.

Okulda eğitim gören 11’inci sınıf öğrencisi Başak Çelik de turizm sektörünü çok sevdiğini, Sarıkamış'ın da bölgede turizm açısından önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak, "Turizmde geleceğimizin olduğunu düşünüyorum ayrıca iki yıllık yüksekokula direkt geçiş hakkımız var. İş imkanıyla birlikte yaz turizmi için batıda staj yaparak hem para kazanıp hem o bölgeleri görme imkanı buluyoruz" dedi.

Öğrencilerden Oğuzhan Ağbaba ise hedefinin okulu bitirdikten sonra büyük 5 yıldızlı otellerde baş aşçı olmak istediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!