Gazeteciler hedefteydi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler hedefteydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 09:20

İstanbul’da Burakcan Karamanoğlu’nun cenazesi sırasında, Ankara da ise Berkin Elvan için düzenlenen eylemde gazeteciler hedefteydi.

Haberin Devamı

Burakcan Karamanoğlu için dün Fatih Sultan Mehmet Konak Camisi’nde kılınan namazın ardından cenaze Piyale Paşa Camii’ne götürüldü. Burada ikinci bir cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde kalabalık nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşandı.

GAZETECİLERE TAŞLI VE YUMRUKLU SALDIRI

Bu sırada Piyale Paşa Caddesi üzerinde yürümek isteyen grubun önünü polisler kesti. Grup daha sonra yaya geçidi üzerinde çekim yapan gazetecilere taş attı. Daha sonra bir gösterici çekim yapan gazeteciye yumruklarla saldırdı. Olay büyümeden polis müdahale ederek ortalığı yatıştırdı

Ankara’da dün Berkin Elvan için toplanan liseli gençlere polis müdahale etti.

Kızılay Güvenparak’da toplanmak isteyen liseli öğrencilerin sayıları artmaya başlayınca polis TOMA’larla tazyikli su sıkarak müdahale etti. ’Berkin Elvan Ölümsüzdür’ diye slogan atarak tekrar toplanan ve sayıları 20’ye yakın olan liselilere ikinci kez TOMA’larla su sıkarak müdahale de bulununca, çevredeki vatandaşların, "Sizin çocuğunuz yok mu? Çocuklara su mu sıkılır?" diye tepki gösterdi. Polis tepki gösterenleri de gözaltına aldı.

Gazeteciler hedefteydi

Haberin Devamı

TOMA’LI MÜDAHALE

Bu sırada Kanal D Ankara Bürosu muhabiri Özgen Bingöl ve Kameraman Hüseyin Çözen de TOMA’ların hedefi oldu. Tazyikli suyun şiddetiyle yerlere yuvarlanan Çözen’in kamerası bozuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!