Avrupa TED’i tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa TED’i tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 01:31

Başkent ekibi, Ukrayna temsilcisi Khimik Yuzhne’yi eleyip, çeyrek finale adını yazdırdı. Basketbol Avrupa Kupası’nda mücadele eden kırmızı-lacivertliler, 4 sayı farkla kaybettiği maçın rövanşını, 12 sayı farkla almayı başardı. Takımın Başantrenörü Ercüment Sunter, büyük bir iş başardıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Eurocup’taki temsilcimiz Aykon TED Ankara Kolejliler, TOP 16 turunda 75-71 kaybettiği ilk maçın rövanşında evinde ağırladığı Ukrayna’nın Khimik takımını 72-60 yenerek adını son 8 takım arasına yazdırdı ve tarihi bir başarıya imza attı. Oyuna tutuk başlayan TED, ilk çeyreği 20-13, maçın devresini de 35-34 yenik kapadı. İlk yarının en dikkat çekici yanı, yüksek dış atış yüzdesi yakalayan konuk ekibin bir ara farkı 13 sayıya kadar çıkarmasıydı.

İKİNCİ YARIDA DENGELER DEĞİŞTİ

İlk yarıda istediği oyunu oynayamayan TED, İkinci yarıya ise çok hızlı başladı. Hem hücumda hem de savunmada etkili olan TED, rakibine kolay sayı şansı tanımazken hücumda Golubovic ve Plisnic’in etkili oyunuyla 24. dakikada 41-39’luk skorla ilk kez öne geçti. Temposunu koruyan ve hırsını sahaya yansıtan Başkent ekibi, Rasic, Berkay, Valters ve Muhammed Baygül’ün sayılarıyla farkı daha da açtı ve final periyoduna 57-45 önde girdi. Son periyotta farkı bir ara 19 sayıya kadar çıkaran kırmızı-lacivertliler, salondan 72-60 galip ayrıldı. TED’ten Vladimir Golubovic 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken takım arkadaşı Clay Tucker da 18 sayıyla mücadele etti.

Haberin Devamı

ZORLU BİR SERİ BİZİ BEKLİYOR

TED’in Başantrenörü Ercüment Sunter, oyuncularının gösterdiği gayrete dikkat çekerek şunları söyledi:
”Umuyorum ki daha ileriye gideceğiz. Büyük bir iş başardılar. Seyircimiz de bizi coşturdu, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu ana kadar ki en fazla seyirciye oynadığımız maç oldu. Hep birlikte çok onur verici bir akşam yaşadık. Çeyrek finaldeki rakibimiz Unics Kazan. Önümüzde çok daha önemli bir lig ve arkasından çarşamba günü Avrupa Kupası’nda oynayacağımız Unics Kazan maçı var. Unics Kazan, Rusya Ligi’nde lider durumda. Çok kaliteli bir takım ama seyirci desteğiyle avantaj sağlayabiliriz. Desteğin devam etmesini istiyoruz.
TED Ankara Kolejliler, çeyrek finaldeki rakibi Unics Kazan ile ilk maçını, 19 Mart Çarşamba günü Ankara’da oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!