Berkin eylemine sert müdahale

Güncelleme Tarihi:

Berkin eylemine sert müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 09:44

İzmir'de, Berkin Elvan'ın ölümünün ikinci gününde de protesto gösterileri devam etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan protestocu öğrenciler, daha sonra 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganıyla, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Burada sayıları yaklaşık iki bine yaklaşan Liseli Meclisleri ve Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nda oturarak bedenleriyle Berkin ismini yazdı.
Bir grup liseli de mini bir kırmızı tabut getirip, karanfillerle süsledi. 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganı atan liselilere çevrede toplananlar destek verdi.
Öte yandan dün olduğu gibi bugün de polisin Cumhuriyet Meydanı çevresinde önlem aldığı, Gündoğdu Meydanı çevresinde toplanmaya başlayan protestocuların yürümesine izin vermeyeceği öğrenildi.

Berkin eylemine sert müdahale

Gündoğdu Meydanı tarafında toplanan binlerce kişi dün olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı'da doğru yürüyüşe geçti. Polis de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde TOMA araçları ve çevik kuvvet polisleri önlem aldı. Barikatı aşıp meydana girmek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su kallandı.

Haberin Devamı

Berkin eylemine sert müdahale

Göstericiler de polise taş ve havai fişek attı. İkinci Kordon ve Alsancak bölgesinde de trafik akışı kesilirken, göstericiler alana girmeye çalışırken, polis de grubu dağıtmak için müdahalesini devam ettiriyor.

Berkin eylemine sert müdahale

POLİS YÜRÜTMEDİ, HAVAİ FİŞEK KULLADILAR
İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümün adından protesto gösterilerin adresi birkez daha Cumhuriyet meydanı oldu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden, Konak meydanına gitmek üzere yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiyi bulan protestocuların önü Cumhuriyet Meydanı'nda kesildi. Grubun önünde yer alan TMMOB Dönem Sözcüsü ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi'nin polisle yaptığı müzakereden sonuç çıkmadı. Bunun üzerine protestocular yürüyüşlerine devam etti. Polis ise, Kent güvenliğini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. Polisin gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, havai fişek kullandı. Göstericiler polise taş atıp, çöp konyenırları ve park halindeki otomobillerle barikat kurdu.

Haberin Devamı

Berkin eylemine sert müdahale


Polisin yoğun müdahalesi sonrasında protestocular, Gündoğdu Meydanı'na çekildi. Ancak karşılıklı taş ve tazyikli suyla müdahaleler de devam etti. Bu müdahaleler sırasında birçok vatandaşta biber gazından etkilendi. Bu kişilere sağlık görevlileri ilk müdahaleleri yaptı. Polisler zaman zaman da işyerlerine protestocuları alıp almadıklarını kontrol etmeyle de çalıştı.

Berkin eylemine sert müdahale

SOKAKLARI GAZ BULUTU KAPLADI
Eylemci grubun Plevne Bulvarı'ndan Lozan Meydanı'na geçerek barikatlar kurup yolu kapatması üzerine ekiplerin bir kısmı, Şair Eşref Bulvarı üzerinden ve Fuar içinden çıkarak eylemcilere müdahale etti. Atılan çok sayıda gaz fişeği nedeniyle kent sokaklarını yoğun duman tabakası kapladı. Talatpaşa Bulvarı üzerinden çekilen grup, Cumhuriyet Bulvarı ve Plevne Bulvarı üzerinden gelen polis ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polise taş ve şişe atan göstericiler, yapılan müdahaleyle Kordon'a kaçtı.

Haberin Devamı

Berkin eylemine sert müdahale

VAPURLA KAÇTILAR
Göstericilerin peşini bırakmayarak ilerleyişini sürdüren polis, Alsancak İskele'sine değin takibi sürdürdü. İskeleye sığınan göstericiler, Karşıyaka Vapuru'na binerek bölgeden uzaklaştı. Slogan atan grup, vapurun hareket etmesiyle bölgeden uzaklaştı.

Berkin eylemine sert müdahale

12 GÖZALTI, 2 YARALI
Gece boyu devam eden müdahaleler sırasında 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Müdahaleler sırasında polisin, 12 kişiyi de gözaltına aldığı belirtildi. Kentte iki gündür devam eden eylemler nedeniyle sokaklar savaş alanına döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!