Ekmek Berkin koktu

Güncelleme Tarihi:

Ekmek Berkin koktu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 01:32

Türkiye’nin oğlu böyle uğurlandı.

Haberin Devamı

Bakkala ekmek almaya giderken, Gezi eylemlerine müdahale eden polisin gaz bombası kapsülüyle başından vurup 269 gün komaya soktuğu Berkin Elvan, son yolculuğuna ekmeklerle uğurlandı. Türkiye’nin dört bir yanında siyah kurdeleli ekmekler taşıyan yüz binler, “15’inde bir fidan Berkin Elvan” sloganları attı. Cenaze Okmeydanı’nından yüz binlerin katılımıyla Şişli Meydanı’na getirildi. Ardından da Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ekmek Berkin koktu
BERKİN’İN BABASI BBC’YE KONUŞTU




BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ ŞİŞLİ'YE GÖTÜRÜLDÜ/HÜRRİYET TV



ONBİNLER BERKİN'İ UĞURLADI / Foto Galeri

GEZİ eylemleri sırasında başına isabet eden gaz bombası kapsülü yüzünden ağır yaralanıp önceki sabah hayata gözlerini yuman 15 yaşındaki Berkin Elvan dün yüzbinlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Okmeydanı Cemevi’ndeki törenin ardından Şişli Meydanı’na getirilen Berkin’in cenazesi ‘15’inde bir fidan Berkin Elvan’, ‘Umudun çocuğu Berkin Elvan’ sloganları eşliğinde mezarlığa götürüldü. İstanbul’daki törenle eş zamanlı olarak Türkiye çapında düzenlenen eylemlerde, Berkin’in ekmek almaya giderken vurulmuş olmasına ithafen siyah kurdelalara bağlanmış ekmekler öne çıktı. Berkin’in cenazesi önceki gün Adli Tıp Kurumu’ndan alınıp Okmeydanı Cemevi’ne getirilirken üzerlerinde kırmızı yelek bulunan bazı grupların cemevi ve çevresindeki bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı. Sabah erken saatlerde Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, ‘Umudun çocuğu Berkin Elvan’, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘15’inde bir fidan Berkin Elvan’, ‘Gezi’de düşene dövüşene bin selam’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ‘Katil Tayyip’ şeklinde sloganlar attı. Berkin’in babası Sami Elvan ve ailenin diğer üyeleri, Okmeydanı Cemevi girişinde taziyeleri kabul ederken, kadınlar ağıt yaktı. Ankara’da Gezi eylemlerinde polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem’in annesi, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’a sarılıp ağladı.

Ekmek Berkin koktu
Sapanlı Teyze Berkin yürüyüşüne katıldı, AGOS Berkin'in fotoğrafını astı

Haberin Devamı

METROBÜS DURAĞINDA BERKİN ELVAN EYLEMİ/HÜRRİYET TV



HELAL OLSUN

12.30’da cenaze namazı kılındı ve ‘Canlar ölesi değil’ diye dualar okundu. Namazı kıldıran Okmeydanı Cemevi Dedesi’nin helallik istemesi üzerine kalabalık hep bir ağızdan “Helal olsun” diye bağırdı. Cenaze izdiham nedeniyle cemevinden güçlükle çıkarıldı. Berkin daha sonra gaz kapsülünün kafasına isabet ettiği yere götürüldü. Tabutu kalabalığın omuzlarında Okmeydanı Şark Kahvesi’ne kadar taşındı. Yolun her iki tarafını dolduran binlerce kişi Berkin Elvan’ın cenazesini alkışlarla karşıladı. Cenaze güçlükle cenaze aracına konuldu. Yüzbinlerce kişi Şişli Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Mecidiyeköy’den Şişli’ye kadar kortej oluşturuldu. DİSK, TKP, SDP, TGB, Taksim Dayanışması üyeleri ve diğer gruplar Şişli Meydanı’nda toplandı. Bu gruba Beşiktaş Çarşı Grubu da katıldı. Sık sık ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganı atıldı. Törenden sonra E-5 otoyolu boyunca Okmeydanı’ndan yürüyen onbinler, Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluştu.

Ekmek Berkin koktu
HAKİM VE SAVCILAR 'BERKİN' İÇİN YAZDI



Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLER BERKİN İÇİN YAZDI/HÜRRİYET TV



GEZİ KAPATILDI

Polis Gezi Parkı’nı kapattı, Taksim’de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Yüzbinler Şişli Meydanı’nında toplandıktan sonra Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. Kalabalık hep birlikte ‘Yaşıyor’ diye cevap verdi. Saat 17.00 itibariyle meydanda toplananların küçük bölümü cenaze aracıyla birlikte mezarlığa gitmek için ayrıldı. Agos Gazetesi’nin önünde “Faşizme inat kardeşimsin Hrant” sloganı atıldı. Cenaze Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Ekmek Berkin koktu
Acılı anneler birbirine sarılıp ağladı



İZMİR'DE BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ/HÜRRİYET TV



Küçük Prens’i kaybettik

BERKİN Elvan’ın cenazesi için cemevine ilk gelen isim CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül Berkin Elvan için Twitter’dan, “Tarif edilemeyecek bir acı yaşıyorum. Küçük Prens’i kaybettik” diye yazdı. Cemevindeki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP milletvekilleri Süheyl Batum, Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, Müslüm Sarı, Melda Onur ve Aykut Erdoğdu da katıldı. Silivri Cezaevi’nden pazartesi günü tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan da kızı Nazlıcan Özcan ve eşi Duygu Dikmenoğlu ile Okmeydanı’ndaydı. Cemevinde aileye taziyede bulunan Özkan, Twitter hesabından, “Berkin’e söz veriyorum; seni katleden bu karanlığı yenene kadar mücadele edeceğim” diye yazdı.


Ekmek Berkin koktu
BENİM DE 14 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

Haberin Devamı

En azından hırsızlıkla suçlanmadı

15’indeki oğlu Berkin’i toprağa veren Sami Elvan, Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslenerek oğlunun katilinin bulunmasını istedi ve “Çocuğumu son yolculuğuna uğurladım ve o orada üşüyor. O çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsızlıkla suçlanmadı. Onurlu gitti. O yüzden de halk yanındaydı” diye konuştu. Sami Elvan dün CNNTürk’te Enver Aysever’in Aykırı Sorular programına katıldı. Yayından önce doktor kontrolünden geçen ve oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Elvan, “Berkin’in fişi çekildi” iddialarına da yanıt vererek şunları söyledi:


Ekmek Berkin koktu
YABANCI BASIN OLAYLARI BÖYLE GÖRDÜ



TÜRKİYE'DE BERKİN ELVAN PROTESTOLARI/HÜRRİYET TV



“Bizim 9 aydır hastanede en alt kademesinden tutun da en üst kademeye kadar en ufak bir kuşkumuz yok. Ama maalesef çocuk çok zayıfladı. Direnci azaldı. Sadece mamayla besleniyordu. Yoğun bakımda makinelerle yaşıyordu. Berkin’le ilgili doktorlarımız konusunda en ufak bir sıkıntı yok. Onların da yeri geldiğinde bizimle birlikte ağladığını biliyorum.

SANKİ BERKİN’İ UZAYDAN VURMUŞLAR

Benim bildiğim sadece görgü tanıkları var. Polislerin kimisi nerede görev yaptığımı bilmiyorum diyor. Kimisi biber gazı eğitimi aldım ama orada kullanmadım. Üç maymunu oynuyorlar. Sanki Berkin’i birileri uzaydan vurmuş. Her şey ortada ama ortada bir suçlu yok.

‘O BAŞBAKAN’A SESLENİYORUM’

Eğer biz de bu ülkenin vatandaşıysak, bu bayrak altında yaşıyorsak, ben de bu devlete vergi veriyorsam, Berkin ekmek almaya gitti. O Başbakana sesleniyorum. İstese benim çocuğumun katilini 1 saat içinde getirir. Emri o verdi. Zaten polisler emir kulu. Benim polisim destan yazdı dedi. 7 kişinin de durumu öyle. Mısır’da ölenler için diledi ama bizim için başsağlığı dilemedi. Demek ki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz. Bugün başbakanımız ağzını açtığında dinden bahsediyor. Eğer ki vicdanı varsa benim çocuğumu öldüreni ortaya çıkarsın.

Haberin Devamı

OKMEYDANI CEMEVİ ÖNÜNDE KALABALIK/HÜRRİYET TV



ÇOCUĞUNU İFADEYE GÖNDERMEDİ

İşin gerçeği şu saatten sonra Başbakan beni ne kadar teselli edebilir bilmiyorum. Kendisini benim yerime koysun. Ona göre yapılması gerekeni yapsın. Ben şu an niçin buradayım, çocuğumu bugün son yolculuğuna uğurladım ve o orada üşüyor. O çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsızlıkla suçlanmadı. Onurlu gitti. O yüzden de halk yanındaydı.

BİLMİYORUM NİÇİN VURDULAR

Bilmiyorum niçin benim çocuğumu vurdular. 14 yaşında bir çocuğun siyasi düşüncesi olamaz. Nereye çekersen götürür. Bütün çocuklar dışarıdaydı. Ben demiyorum ki çocuğum Taksim’e gitmemiştir. Eğer oradaki insanlar suçluysa, eğer ekmek almaya gitmek suçsa benim çocuğum suçludur. Berkin çok sıcakkanlı, zeki bir çocuktu. Daha önceden Denizler, İbrahimler, Mahirler yaşadı bu ülkede. Berkin de onlar gibi, Berkin artık herkesin çocuğu.

BENİ ÖKSÜZ BIRAKTILAR

Ben bundan sonra adalet için mücadele edeceğim. Zaten bitirmişler beni. Zaten beni öksüz bıraktılar. Benim evimin önüne bir ayakkabı kutusu istiyorum. Her gün Berkin evden çıkarken benden harçlık alırdı. Berkin’in harçlığını her sabah o ayakkabı kutusuna bırakacağım. O zaman belki Berkin’in katilini bulup getirirler.”



Ekmek Berkin koktu
Türkiye uyumadı... 32 ilde eylem

Haberin Devamı


Ekmek Berkin koktu
BERKİN BM’DE KONUŞULMAZ

Ekmek Berkin koktu
DÜNYADA BERKİN ELVAN EYLEMİ

Ekmek Berkin koktu
GÜLEN’DEN BERKİN MESAJI



PARİS'TEKİ BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ/HÜRRİYET TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!