Duydum ki annem evlenmiş

Güncelleme Tarihi:

Duydum ki annem evlenmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 01:32

Önceki gün, İstanbul Adalet Sarayı’nda aile içi şiddet davasından çıkan annesi Hanıme Aslan ve onu koruyan polis Emrah Taşdemir’i vuran Dursun Zehir tutuklandı.

Haberin Devamı

Zehir ifadesinde “Akrabamız annemin evlendiğini söylemişti. Kabullenemedim, vurdum” dedi. Polisi ise annesi onun arkasına sığındığı için öldürdüğünü söyledi.

İSTANBUL Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda aile içi şiddet ve tehdit davasına katıldıktan sonra adliye binasından ayrılmak üzere olan Hanıme Aslan (43) silahlı saldırıya uğramıştı. Binanın girişinde meydana gelen olayda Hanıme Aslan ve yanında bulunan çağrıya dayalı polis koruması Emrah Taşdemir hayatını kaybederken, adliye özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin yaralanmıştı. Saldırgan ise olaydan sonra silahını yere bırakarak teslim olmuştu.

ANNEYİ İKİ POLİS KORUYORMUŞ

Polis soruşturması sırasında Hanıme Aslan'ı iki polis memurunun koruduğu ortaya çıktı. Olayın şüphelisi Dursun Zehir’in (21) annesi ve koruma polisi öldürdükten sonra içinde mermi biten silahını yere bırakarak ellerini havaya kaldırdığı ve ikinci koruma polisine teslim olduğu öğrenildi. Soruşturma sırasında 2011'de eşinden boşanan Hanıme Aslan'ın kendisine yapılan tehditlerin ardından eşi aleyhine aile içi şiddet ve tehdit davası açtığı belirlenmişti. Olayın meydana geldiği gün bu davada Hanıme Aslan'ın eşinin 11 ay hapis cezası aldığı ortaya çıkmıştı.

‘NORMALDE İŞİM YOK’

Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Hanıme Aslan’ın ortanca oğlu Dursun Zehir’in ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Zehir, Rize'de baba, amcası ve babaannesi ile birlikte yaşadığını söyleyerek "Benim normalde bir işim yok. Memlekette zaman zaman çay bahçesinde çalışıyordum. Geçimimi babamdan aldığım harçlıklarla sağlıyorum. Daha önce işlediğim bir suç nedeniyle 3 ay cezaevinde kalmıştım" dedi.

‘Geçen yıl görüştük’

Annesini en son 1 sene önce gördüğünü söyleyen Zehir, "İstinye'de annemin kaldığı anneanneme ait eve gittim. Annem benimle gönülsüz görüştü. Gelmemi istedi. Ben hiçbir şey söylememe rağmen ben oradan ayrıldıktan sonra şikâyetçi olmuş. Bu şikâyetle ilgili de Rize'de daha önce ifade vermiştim" dedi.

‘ASKER KAÇAĞIYIM ONDAN GİRMEDİM’

İstanbul'a 1.5 ay önce babası ile geldiğini söyleyen Zehir, "Buraya gelmemizin sebebi hem gezmek hem de mahkemeye katılmaktı. Dava günü adliyeye gittik. Ben askerlik yoklamasını yaptırmadığım için belki yakalanırım korkusuyla dışarıda kaldım. Yaklaşık 1.5-2 saat dışarıda bekledim. Kapıda beklerken onların dışarı doğru çıktıklarını gördüm. Bir akrabamız annemin başka bir kişiyle evlendiğini duyduğunu söylemişti. Beklerken bu konu aklıma geldi. Çıkışta olayı gerçekleştirdim" dedi. Olayda kullandığı silahı
tanımadığı kişiden aldığını söyleyen Zehir’in "Hasımlarım vardı. Bu nedenle silahı sürekli üzerimde taşıyordum" dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!