Dikkat! İş makinası çıkabilir

Güncelleme Tarihi:

Dikkat İş makinası çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:24

Kızılay-Çayyolu metro hattının, Söğütözü istasyonunda yapılan kaldırım çalışması sırasında önlem alınmaması, yoldan geçen yayalara zor anlar yaşattı. Üst geçidi kullanmak isteyen vatandaşlar, kepçelerle burun buruna geldi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kepçe ve kamyonlarla işlerini hızla bitirmeye çalışırken, herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması yoldan geçen yayaların tepkisine neden oldu.
Eskişehir Yolu’nda hızla giden araçlarla karşı karşıya kalan ve hemen yanlarında çalışan iş makinalarının arasından ilerleyen Ankaralılar, “Üst geçide çıktığımız merdivenin altında üç tane kepçe çalışıyor. Yanlış bir hamle yapmaları halinde ölümlü bir kaza yaşanabilir. Bunun yanı sıra üst geçidi kullanmak isterseniz de 4 şeritli yola inerek, kamyon otobüs ve araçlardan kurtulmanız gerekiyor. Daha önce yaşanan onca kazaya rağmen bir ders çıkarılmıyor. Yetkililer insan hayatını tehlikeye atmamalı” diyerek tepki gösterdi.
Yayaların karşılaştıkları tehlikeler ise adım adaım şöyle:

Haberin Devamı

Dikkat İş makinası çıkabilir

1- Eskişehir Yolu’ndan ilerleyerek Armada AVM tarafına geçmek isteyen vatandaşlar üst geçide doğru ilerlerken karşılarına iş makinaları ve kamyonlar çıkıyor. Vatandaşlar herhangi bir güvenlik şeridi bulamadığı için 4 şeritli yolu kullanmak zorunda kalıyor.

Dikkat İş makinası çıkabilir

2- Ümitköy istikametinden Kızılay’a ilerlemek isteyen sürücüler, çalışmalar nedeniyle trafiğin tıkandığı noktaya gelince hızlanıyor. Yayalar kamyonlardan kaçarken, bir anda hızla giden araçlarla karşı karşıya kalıyor.

Dikkat İş makinası çıkabilir

3- Dört şeritli otoyoldan ilerleyerek üst geçide gelen vatandaşları ise daha büyük bir tehlike karşılıyor. Çıktıkları merdivenin altında iki adet iş makinesinin çalıştığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, “Operatör bir yanlışlık yapsa merdiven üzerindeki insanlarla düşecek. Önlem alınmadan böyle çalışma yapılmamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!