Malezya uçağının son görüldüğü yerle ilgili flaş iddia

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağının son görüldüğü yerle ilgili flaş iddia
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 12:30

Yaklaşık beş gün önce kaybolan Malezya yolcu uçağının daha önce bilinen noktadan yaklaşık 320 kilometre uzaklıktaki bir yerde radara girmiş olabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Rodzali Daud, Kuala Lumpur'da düzenlediği basın toplantısında, söz konusu tespitin askeri radar tarafından Cumartesi günü yerel saatle 02.15'te Malakka Boğazı'nın kuzeyinde, uçağın hava trafik kontrolü ekranlarından kaybolmasından yaklaşık 45 dakika sonra yapıldığını söyledi.

Ancak Daud tespit edilen şeyin, kayıp uçak olup olmadığının teyit edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken içindeki 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağı, sivil makamlarca kontrol edilen radar sistemleri tarafından en son Güney Çin Denizi üzerinde, Malezya'nın doğu sahili ile Vietnam arasındaki bir noktada tespit edilmişti.

Malezya uçağının son görüldüğü yerle ilgili flaş iddia
KAYIP UÇAKTAKİ O PİLOT MEĞER…

VİETNAM ARAMA ÇALIŞMALARINDAN ÇEKİLDİ
Bu arada Malezya hükümeti, uçağın bulunması için yürütülen çalışmaları idare edemediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Malezya'nın arama kurtarma çalışmaları koordinasyonunun sorunlu olduğunu düşünen Vietnam, daha sağlam bilgiler edinene dek çalışmalara verdiği desteği askıya alacağını bildirdi.

Vietnam Ulaştırma Bakan Yardımcısı Pham Quy Tieu, Vietnam'ın Phu Quoc adasından yaptığı açıklamada, Malezya'nın kendilerine araştırmaların sürdürülebilmesi için yeterli bilgi vermediğinden yakınarak, "Arama kurtarma çalışmalarını geçici olarak durdurduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!