Türkiye ne hale geldi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ne hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 11:44

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen pazar günü HDP binasının açılışı sırasında yaşanan olaylar Türkiye'nin gündemine oturdu. Parti binasının açılışını protesto edenlerin çıkardığı olaylar gece boyunca da devam etmişti. Parti binasının önündeki asılan HDP tabelası için arbede çıkaran kalabalık akşam saatlerinde Fethiye sokaklarında polisle çatıştı. Kalabalık çatışmalar sırasında bir pastaneyi kullanılmaz hale getirdi. İşyerini kullanılmaz hale getiren kalabalık bunu pastane sahibinin 'PKK sempatizanı' olduğu iddiasıyla yaptı. Fakat işyeri tahrif edilirken çok büyük bir ayrıntı gözden kaçırıldı. O ayrıntıyı pastanenin sahibi Veysel Aslan anlatıyor... Aslan'ın anlattıklarını dinledikten sonra bazen iki kez düşünmek gerektiğini anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ilçe binasının açılışı sırasında başlayan olaylar dün gece de devam etti. Güneydoğu kökenli vatandaşların işyerlerine saldırıp polisle çatışan eylemcilerden 65’i gözaltına alınırken, saldırıların hedefindeki pastane sahibi Veysi Aslan, "Ben de terör mağduruyum. PKK Mardin’de ailemi katletti" dedi. Fethiye’de geçen pazar günü HDP ilçe binasının açılmasını protesto eden grup, eylemlerine dün gece de devam etti. Saat 23.00 sıralarında Patlangıç Mahallesi Baha Şıkman Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, barikatlar kurarak caddeyi trafiğe kapattı. Çevreden topladıkları odun ve çöpleri yakan grup, çöp konteynerlerini de ateşe verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede, eylemciler Veysi Aslan’a ait pastaneye saldırdı. Polisin müdahalesi üzerine göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Polise havai fişek ve taşlarla saldıran protestoculara, güvenlik güçleri gaz bombası, biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Polis, uzun süre ara sokaklarda eylemcileri kovaladı. Eylemler sırasında 65 gösterici gözaltına alındı.

Haberin Devamı

HEDEFDEKİ İŞYERİ SAHİBİ: AMCAMI PKK ÖLDÜRDÜ

Saldırıların hedefindeki pastane sahibi 39 yaşındaki Veysi Aslan ise açıklama yaparak HDP ile bir alakasının olmadığını söyledi. Evli ve 3 çocuk babası olan Aslan, ailesinin Mardin’in Savur İlçesi Serenli Köyü’nden ayrılarak İzmir’e yerleştiğini, kendisinin ise eşi ile birlikte 2007 yılında Fethiye’ye geldiğini anlattı. Terör mağduru olduklarını ve PKK yüzünden Mardin’den kaçmak zorunda kaldıklarını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"1991 yılında Mardin’de amcam Rıfat Aslan ve amcaoğlum Muhittin Aslan PKK tarafından tehdit edilip, daha sonra öldürüldü. Bu olay üzerine yerimizden, yurdumuzdan kaçıp İzmir’e yerleştik. Ben de oradan eşimle birlikte Fethiye’ye geldim. İşyerimde 10 kişi çalışıyor. Hiçbiri de Güneydoğulu değil. İş yerimin önünde şu an Türk bayrağı dalgalanıyor."

’PKK MAĞDURUYUM’

Haberin Devamı

HDP ile bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Aslan, "Olayların başladığı pazar günü, arkadaşlarımda balık tutuyordum. HDP ilçe binasının açılışından haberim bile yok. PKK mağduruyken, yanlısı gibi gösterildim. İşyerim taşlandı. Fethiye’nin 1 numaralı pastanesi haline gelmiştim. Rakiplerimin ve bazı siyasilerin bu olayda rol oynadığını biliyorum. Burada çok büyük provokasyon var. Vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!