Beş buçuk saatte uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Beş buçuk saatte uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 01:32

Önceki gün yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı dün on binler uğurladı. Berkin için ilk tören saat 12:00'da Okmeydanı Cemevi'nde bir tören düzenlenmeye başladı. Sabah erken saatlerden itibaren binlerce kişi Cemevi'ne akın etti. Törenin ardından Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli meydanına getirildi. Cenaze töreni için on binlerce kişi E-5 karayolundan yürüdü, trafik durdu. Berkin Elvan'ın cenazesi saat 15:40 sularında Şişli Camii'ne getirildi. Genç Berkin saat 17:30 civarında toprağa verildi. Berkin'in defnedilme süresi kendisini uğurlayan kortejin uzunluğu göz önüne alındığı zaman 5 buçuk saati buldu.

Beş buçuk saatte uğurlandı
TPD: ARTIK DURUN

Haberin Devamı



İşte dün dakika dakika Okmeydanı'nda yaşananlar...

ON BİNLER BERKİN'İ UĞURLADI / Foto Galeri

17:20
Berkin Elvan'ın cenazesi toprağa verildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Berkin Elvan için ''Berkin ELVAN toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim'' diye yazdı.

17:00

Saat 17.00 itibariyle Halaskargazi Caddesi’nde 50 bin kişi bekliyor. 5 bin kişilik bir grup mezarlığa gitmek için ayrıldı. Ayrıca Okmeydanı’ndan gelen 10 bin kişilik ayrı bir grup var. Kalabalık arasında üniformaları ve okul çantalarıyla gelen ilköğretim öğrencisi çocuklar bulunuyor. Taksim Platformu Taksim’e gitme çağrısı yapıyor. Polis, Harbiye çıkışı ve Ergenekon Caddesi girişine barikat kurdu.

16:40
Berkin Elvan'ın cenazesi için yola çıkan kortejin ön kısmı Feriköy Mezarlığı'na ulaştı.

16:20
Okmeydanı ve Şişli'de toplanan on binler cami çevresinde buluştu, büyük izdiham var. Kitle durdu kıpırdayamıyor, sloganlar atılıyor.

16:10
Engelli vatandaşlar da Berkin'i son yolculuğuna uğurlamak için cenaze töreninde.

Haberin Devamı

15:40
Okmeydanı Cemevi'nden yola çıkarılan Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli Meydanı'na getirildi. Kalabalık arasında yavaş yavaş ilerleyen cenaze aracı, Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor.

15:20
Taksim Dayanışması, Feriköy’deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı’na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

15:00
Cenazeyi bekleyenler Berkin Evlan'ın mezarına karanfil ve misket bıraktı.

14:45
İnsanlar saat 13.30’dan itibaren Şişli’de toplanmaya başladı. Saat 14.45 itibariyle onbinlerce insan vardı.

14:20
E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluşmak üzere... Yürüyüşte ön sırada vekiller de var, AK Parti ilçe binası önünde kısa bir gerginlik yaşandı.

13:40
Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

Haberin Devamı

13:30
Berkin Elvan'ın cenazesi helallik için evinin önündeyken Berkin'in mezar taşını da bir genç taşıyor.

Beş buçuk saatte uğurlandı
Sapanlı Teyze Berkin yürüyüşüne katıldı, AGOS Berkin'in fotoğrafını astı

13:15
Okmeydanı'nda kortej, Berkin'in hep oynadığı parka gidiyor. Daha sonra Berkin'in cenazesi helallik almak için evine götürülecek.

12:45
Okmeydanı Cemevi'ndeki tören sona erdi. Berkin'in cenazesi helallik için evine götürülüyor. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülecek.

12:40
Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

12:40
Cenaze töreni başladı. Berkin'in tabutu getirildi. Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin'in cenaze namazını kıldırıyor. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okuyor.

Haberin Devamı

Beş buçuk saatte uğurlandı
HAKİM VE SAVCILAR 'BERKİN' İÇİN YAZDI

12:35
Berkin'in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

12:20
Cemevi önünde toplanan binlerce kişi 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganı atıyor.

12:15
Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

BİR KİŞİ FENALAŞTI
Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ
Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.

ÜMİT KOCASAKAL'DA BERKİN EYLEMİNDE
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'da Berkin Elvan için yapılan törendeydi.

CHP ve BDP'li VEKİLLER CEMEVİNDE

Sarıgül'ün ardından CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, umut Oran, Süheyl Batum, Müslüm Sarı, Aykut Erdoğdu, HDP ve BDP'den Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel Cemevinde.

Haberin Devamı

Beş buçuk saatte uğurlandı
Acılı anneler birbirine sarılıp ağladı

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM
cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI
Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

Beş buçuk saatte uğurlandı
BENİM DE 14 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN
Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR
Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin'in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

OKMEYDANI'NDA BARİKATLAR KURULDU, ESNAF KEPENK KAPATTI / Foto Galeri

Beş buçuk saatte uğurlandı
YABANCI BASIN OLAYLARI BÖYLE GÖRDÜ


Haberin Devamı

'UMUDUN ÇOCUĞU Berkin Elvan'

Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı. Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

Beş buçuk saatte uğurlandı
Türkiye uyumadı... 32 ilde eylem


Beş buçuk saatte uğurlandı
BERKİN BM’DE KONUŞULMAZ

Beş buçuk saatte uğurlandı
DÜNYADA BERKİN ELVAN EYLEMİ

Beş buçuk saatte uğurlandı
GÜLEN’DEN BERKİN MESAJI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!