Galeriye yaya geldiler, 2 Rolls Royce'la çıktılar

Galeriye elele girdiler, erkeğin desenli kot pantolonu daha çok pijamaya benziyordu.

Haberin Devamı

Dudaklarını örten bıyıklarından ağzı görülmüyordu. Genç kızın kömür siyahı saçları beline kadar inmişti. Genç çift itinayla döşenmiş oto galeriyi umursamaz tavırla incelemeye başladı. Rolls Royce, Bentley, Mercedes’ler sırayla dizilmişti. İtalyan arabalarına yaklaşınca bir tezgahtar çıkageldi. İkiliyi aşağıdan yukarı süzdükten sonra’’Enfes araçlar, değil mi?’’diye bir açış yaptı. Yanıt gelmeden devam etti:‘’Biz yalnızca lüks Avrupa arabalarını pazarlıyoruz. Fiyatları da ona göre yüksek. Yeni modeller 200 bin’den başlıyor.’’
Uzun saçlı kız gümüşi R.Royce’u işaret ederek sordu : Pembe’si yok mu?’’ Tezgahtar ‘’Hemen geleceğim.’’dedi, menajerin odasına koştu.: ‘’İki hippi var, sorun çıkaracaklar.’’ Birlikte Rolls Royce pavyonuna gittiler. Menajer:‘’Bu arabalar size pahalı gelecek. Aşağı yolda kullanılmış Amerikan arabaları var, fiyatları hesaplı, onları bir deneyin.’’

Haberin Devamı

İkili çift bakıştılar. Cher bankasına bir telefon ricasında bulundu. Menajere verdiği kartvizitte özel numarayı çevirdi.

Hattın öbür ucunda Bank of America’nın CEO’su vardı. Cher ‘’Bize araba satmak istemiyorlar.’’diye şikayette edince dev bankanın tepesindeki adam galeri menajerini ağır dille azarladı: ‘’ Bu çift en iyi müşterilerimizden. TV’de Sonny and Cher Komedi Şovu’nu hiç izlemedin mi? ’’ Dili tutulan menajer ‘’Tanıyamadık, bağışlayın.’’diye özür diledi. Sonny ile Cher galeriye yaya girdiler, Rolls Royce’la çıktılar. 2 Rolls Royce siparişi veren Cher ‘’Biri pembe olacak.’’dedi. 66 yaşında hala kariyerini sürdüren Cher’in serveti 305 milyon dolar.

Amerika’da kim zengin, kim değil tespiti güç.

Hareketli bir günde milyonlarca doları hesabına aktaran genç borsacı da, adını taşıyan gökdelenin girişinde seyyar büfeden iki dolarlık sandviç alan sanayici de zengin. Ama ölçüler farklı. Yerkürede 400 milyarderin serveti, 42.7 trilyon dolar. 3 milyar insanın taşınır-taşınmaz varlığının üstünde.

Amerika’da bir beyaz ailenin net zenginliği 113 bin149 dolar, siyahinin 5 bin 677, hispanik kökenlinin 6 bin 325. Bir şirket yöneticisinin maaşı vasat bir işçi aylığının 325 misli.
üstünde. Ekonomi uzmanları son aylarda gelir dağılımı reformu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Clinton dönemi Çalışma Bakanı Robert Reich bir konferansta kalkınmış tüm ülkeler arasında ABD’nin gelir eşitsizliği sıralamasında en tepede olduğunu, farkın giderek açıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Servet dağılımında eşitsizlik yalnız zengin-yoksul arasında değil milyonerleri de kapsıyor.
Banker, sanayici, zengin yeraltı kaynaklarıyla ün yapmış Paul Mellon geleneksel yat partisine en yakın dostlarını davet etti. Güvertede misafirleri ağırlayan Mellon’un gözü kırmızı ceket, yeşil pantolon, beyaz plastik ayakkabı içinde tanımadığı birisine takıldı. Adam kaptan köşküne çıkıp indikten sonra ‘Baba’ Mellon’la karşılaştı. Hiç yakınlığı olmadığı halde ilk adıyla hitap ederek ‘’Paul, yatın çok güzel, kaç para?’’diye sordu. Milyarder Mellon hafif tebessümle ‘’Fiyatını soruyorsanız, alamazsınız.’’yanıtını verdi.
Sonradan, renkli giysiler içinde yat davetine gelen kişinin yalnızca 15 milyon dolar servete sahip plastik tüccarı olduğu öğrenildi.

Yazarın Tüm Yazıları