Beştepe’nin hesabı şaştı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin hesabı şaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 01:32

Gençlerbirliği kulübü, yatırımlarını off-shore olarak değerlendirirken, Maliye Bakanlığı’nın geriye dönük inceleme başlatması sonucu 7.5 milyon TL tutarında ödeme ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Süper Ligde kritik bölgenin civarında duran Gençlerbirliği, 2-1’lik Sivasspor galibiyeti ile biraz olsun nefes alırken, yönetim kanadı, Maliye Bakanlığı’nın başlattığı inceleme sonrasında kulübe çıkarılan, yaklaşık 7.5 milyon TL tutarındaki ödemenin şoku ile sarsıldı. Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, kulüp yatırımlarının 10-11 milyon Euro’luk bir bölümünü off-shore olarak değerlendirdiklerini belirtip, “Bakanlık 3-4 yıl geriye dönük yaptığı inceleme sonrasında, kulübe 7.5 milyon TL civarında bir ödeme çıkardı. Bu meblağın içinde, faiz, vergi dilimi ve cezai uygulama ile ilgili durumların söz konusu olduğu belirtiliyor. Banka ve bakanlık yetkilileri ile görüşme halindeyiz. Bakanlığın denetiminin sürdüğü ifade ediliyor. Tüm kulüplerin ekonomik tablosu ortada. Biz Gençlerbirliği olarak iyi durumdayız ancak maddi sıkıntı çekmemek için kaynak bulmaya çalışırken, hesapta olmayan bir şekilde, eski parayla 7.5 trilyon TL gibi rakam ile karşılaşmak bizi de zorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Off-shore nedir ?

Kıyı bankacılığı, diğer adıyla “off-shore banking”, ülke dışında sağlanan fonların yine ülke dışında kullandırılmasını amaçlayan ve sektörle ilgili her türlü yasa ve yönetmeliklerin dışında kalan serbest bankacılık olarak tanımlanıyor. Off-shore sisteminde; yatırımcılar, mevduatları karşılığında, Merkez Bankası’na sıfır faizle karşılık yatırmaktan kurtuluyor, tasarruf mevduat sigorta fonuna prim ödemiyor, hesaplar yurt dışında gösterildiğinden, resmi denetimden uzak kalıyor. Ancak para ülke içinde kullanılabiliyor. Süper Ligde kritik bölgenin civarında duran Gençlerbirliği, 2-1’lik Sivasspor galibiyeti ile biraz olsun nefes alırken, yönetim kanadı, Maliye Bakanlığı’nın başlattığı inceleme sonrasında kulübe çıkarılan, yaklaşık 7.5 milyon TL tutarındaki ödemenin şoku ile sarsıldı. Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, kulüp yatırımlarının 10-11 milyon Euro’luk bir bölümünü off-shore olarak değerlendirdiklerini belirtip, “Bakanlık 3-4 yıl geriye dönük yaptığı inceleme sonrasında, kulübe 7.5 milyon TL civarında bir ödeme çıkardı. Bu meblağın içinde, faiz, vergi dilimi ve cezai uygulama ile ilgili durumların söz konusu olduğu belirtiliyor. Banka ve bakanlık yetkilileri ile görüşme halindeyiz. Bakanlığın denetiminin sürdüğü ifade ediliyor. Tüm kulüplerin ekonomik tablosu ortada. Biz Gençlerbirliği olarak iyi durumdayız ancak maddi sıkıntı çekmemek için kaynak bulmaya çalışırken, hesapta olmayan bir şekilde, eski parayla 7.5 trilyon TL gibi rakam ile karşılaşmak bizi de zorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!