ABD İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı: Dikkatli olun

Güncelleme Tarihi:

ABD İstanbuldaki vatandaşlarını uyardı: Dikkatli olun
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:33

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu ABD vatandaşlarını Berkin Elvan'ın ölümünün ardından İstanbul'da düzenlenecek eylemlerle ilgili olarak bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Konsolosluğun duyurusunda, "ABD Başkonoslosluğu, Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan bir gaz bombasının başına isabet etmesinin ardından 268 gündür komada olan bir gencin bu sabah ölümünü takiben İstanbul'da gösteriler düzenleneceği konusunda ABD vatandaşlarını bilgilendirmektedir" denildi.

İnternet sitesi üzerinden yapılan duyuruda bugünkü olası gösterilerin saati ve yeri bilinmemekle birlikte Taksim Meydanı ve Okmeydanı Hastanesi çevresinde düzenlenmesinin beklendiği belirtildi.

Duyuruda ayrıca, yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından saat 15.00'te Feriköy Mezarlığı'na yürüyüş düzenleneceği belirtildi.

Başkonsolosluk, gösteri alanlarından kaçınılması ve protesto mekanlarının yakınındayken dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Duyuru metninde "ABD vatandaşlarına, gösterilerin barışçıl amaçlarla düzenlense bile çatışmaya ve şiddete dönüşebileceği hatırlatılmaktadır" denildi ve ABD vatandaşlarından kişisel güvenlikleriyle ilgili gerekli önlemleri almaları istendi.

ABD İstanbuldaki vatandaşlarını uyardı: Dikkatli olun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!