Çağlayan Adliyesi'nde silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan Adliyesinde silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:42

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i kadın, 1'i koruma polisi olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Yaralı kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Duran kalbi tekrar çalıştırılan yaralı polis memuru ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda gerçekleşen silahlı saldırıda boşanma davası için adliyeye gelen bir kadın öldü, onu korumakla görevlendirilen polis ağır yaralandı. Polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Yakalanan saldırganın öldürülen kadının oğlu olduğu belirlendi.

SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR

Öldürülen 1971 doğumlu Hanime Aslan’ın üç oğlu olduğu ve şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi Hızır Zeyir’den 7 mart 2011 tarihinde boşandığı öğrenildi.

Aile içi şiddet davası nedeniyle Çağlayan Adliyesi’ne gelen ve gördüğü şiddet nedeniyle koruma talebinde bulunan Hanime Aslan ile onu koruyan 5 yıllık polis memuru Emrah Taşdemir’i vuran kişinin ailenin ortanca oğlu Dursun Zeyir olduğu belirtildi. Ailenin diğer çocuklarının 1990 ve 2001 doğumlu oldukları öğrenildi.

Haberin Devamı

Çağlayan Adliyesinde silahlı saldırı
ADLİYE ÖNÜNDE YENGESİNİ ÖLDÜRDÜ

GÜVENLİKLİ ALANA GİRMEDEN ÖNCE
Saldırı C kapısı girişinde X-ray cihazlarından geçilmeden önceki bölümde meydana geldi. 11.30 sıralarında adliye binasında art arda patlayan silahın sesi yankılandı. 4 ya da 5 el silah sesinin ardından polis noktasının da yakınında 1'i kadın 3 kişinin yerde yattığı görüldü. Kurşunların hedefi olan kadının 3 çocuk annesi Hanime Arslan (43), 3 yıl önce eşinden boşanan kadını korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) ve adliyenin özel güvelik ekibinde görevli Mehmet Zengin olduğu anlaşıldı.

SALDIRGAN KADININ OĞLU ÇIKTI
Çok sayıda özel güvenlik görevlisi ve polisin geldiği olay yerinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Vatandaşların adliyeye giriş yapması engellendi. Bu sırada saldırgan da yakalandı. Saldırganın 43 yaşındaki kadının oğlu Dursun Zeyir (21) olduğu anlaşıldı.

SALDIRI KÜÇÜK OĞLU VE ESKİ EŞİNİN YAKININDA GERÇEKLEŞTİ
Silahlı saldırının şokunun sürdüğü anlarda adliyeye sokulmayan kalabalığın içindeki 2 kişinin, saldırgan ve saldırıya uğrayan kadınla ilgili oldukları anlaşıldı. Camdan içerde ne olduğunu anlamaya çalışan çocuk öldürülen kadının küçük oğlu yanındaki kişi de annesiyle davalı olan ve bu yüzden bugün adliyeye gelen Hızır Zeyir'di. Çocuğun çaresizlik ve gözyaşları içinde içeriye girmeye çalıştığı, babası Hızır Zeyir ile birlikte olayı öğrenmeye çalıştıkları görüldü.

Haberin Devamı

YERDE YATANLARA İLK MÜDAHALE ORADA YAPILDI
Kapıda bunlar yaşanırken adliye binasına ambulans çağrıldı. Yaralılara ilk müdahale de orada yapıldı. Halime Arslan'ın öldüğü anlaşıldı. Polis memuru Taşdemir ise ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI AMA..
Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Emrah Taşdemir'in hayatını kaybettiği haberi ulaştı adliyeye. Ancak bu haberden kısa süre sonra bu kez hastaneden umut verici bir haber geldi. Emrah Taşdemir'in duran kalbi çalıştırıldı. Bu haberin ardından İstanbul Emniyeti ağır yaralı polisin meslektaşlarına kan anonsu yaptı. Kötü ve en son haber de yine hastaneden geldi. Polis Emrah Taşdemir'in şehit olduğu haberini İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok duyurdu.

Haberin Devamı

ESKİ KOCASIYLA TEHDİT DAVASI
Hanime Arslan'ın eşi Hızır Zeyir'den 2011 yılında boşandığı öğrenildi. Çiftin Savaş Zeyir(24), Dursun Zeyir(21) ve 14 yaşında adlarında üç çocuğu olduğu, Dursun Zeyir'in annesiyle babasının barışması konusunda annesini ikna etmeye çalıştığı ancak edemediği ileri sürüldü.. Çiftin arasından anlaşmazlık nedeniyle Hanime Arslan'ın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak koruma talep ettiği Arslan'a da koruma olarak Emrah Taşdemir isimli polis memurunun verildiği belirtildi.

BAŞSAVCILIK'TAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugünkü saldırı ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Menfur olay Adalet Sarayı'nın (C) kapısının girişinde ve güvenlik araması yapılan bölümün önünde meydana gelmiş olup, olayın faili, beklemekte olduğu çıkış kapası önünden doğrudan Adalet Sarayı'ndan çıkmakta olan maktullere ateş etmiştir.
Dolayısıyla, ortada failin Adalet Sarayı'na silahla girişi gibi bir durum söz konusu olmayıp, dışarıda bekleyen failin, maktulleri görmesi ile dışarıdan ateş etmeye başlayarak, henüz Adalet Sarayı dışına çıkmakta olan maktulleri vurması sonucu meydana gelmiş olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan tespitte olay hakkında herhangi bir güvenlik zaafiyeti bulunmamıştır. Olayın faili yakalanmış olup, gerekli soruşturmaya başlanmıştır."

Haberin Devamı

Çağlayan Adliyesinde silahlı saldırı

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Emrah Taşdemir hastanede şehit oldu.



BAKMADAN GEÇME!