Türkiye Berkin'e ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Berkine ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:42

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Acılı anne Gülsüm Elvan'a destek, yine Gezi eylemleri sırasında oğlu dövülerek öldürülen acılı anne Emel Korkmaz'dan geldi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na son kez getirildiğinde üst kattaki pencerede bekleyen annesi ve ablası, gözyaşları içinde feryat etti. Berkin için Türkiye'nin dört bir yanında da eylem vardı. En yürek burkan mesajlardan birinde ise ''Neresinden vurulmuş diye sorarlarsa çocukluğundan dersiniz'' diye yazıyordu.

Haberin Devamı

Berkin Elvan'ın ailesi Twitter'dan ''Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun'' diye acı haberi duyurdu.

Türkiye Berkine ağlıyor

SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU

Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye akın etti.

BERKİN'DEN GERİYE BU FOTOĞRAFLARI KALDI

Türkiye Berkine ağlıyor
ABD’DEN VATANDAŞLARINA ‘BERKİN’ UYARISI

CHP'Lİ VEKİLİN GÖZYAŞLARI

Berkin’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı.

Onur, "Saat 7’de kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak. Burayı dağıttılar, huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin’in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin’in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi, Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Berkine ağlıyor
100 bin işçi Berkin için ayağa kalkacak

AİLESİ YIKILDI

Berkin'in ölüm haberi anne ve babasını yıktı. Acılı aile hastane çıkışında görüntülendi.

ANNE VE BABASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / Foto Galeri

ALİ İSMAİL'İN ANNESİNDEN DESTEK

Berkin'in annesini paylaşan acılı annelerden biri de Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın acılı annesi Emel Korkmaz'dı.

Türkiye Berkine ağlıyor

Berkin Elvan için müzik susacak sahneler kapanacak

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısının hastanedeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanan olaylar nedeniyle Berkin Elvan'ın cenazesi Hastanenin acil servis kapısından ambulansla çıkarıldı. Ters yönde ilerleyen ambulansın ilerleyebilmesi için hastane görevlileri yolu açmaya çalıştı. Baba Sami Elvan ile akrabaları da Adli Tıp Kurumu'na gitti. Hastane önünde bekleyen kalabalık grup da gelen otobüslerle Adli Tıp'a gitti.

Türkiye Berkine ağlıyor
Hastane önünde olaylar çıktı. Polis kalabalığa gaz sıktı

Haberin Devamı

CENAZESİ CEMEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alındı. Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BERKİN'İN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN BÖYLE ÇIKARILDI / Foto Galeri

Berkin Elvan'ın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aykut Erdoğdu, Müslim Sarı, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Melda Onur ile çok sayıda vatandaş Adli Tıp Kurumu'na geldi. Berkin Elvan'ın otopsi işlemi sırasında dışarıda toplanan kalabalık bir grup, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Berkin Elvan onurumuzudur' yazılı sloganlar attı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Berkin Elvan'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen vatandaşlar, ellerindeki karanfilleri cenaze aracına attılar.

Yabancı ajanslar Berkin Elvan eylemlerini böyle gördü

Haberin Devamı

Cenaze aracı içinde bulunan baba Sami Elvan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve avukat Evrim Deniz Karatana, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Avukat Evrim Karatana, otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Berkin 9 ay direndi. Biz umutla, Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını bekledik. Berkin'i elimizde polisler aldı. Katillerin açığa çıkarılması için meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Berkin Elvan'ın bababı Sami Elvan da "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Sami Elvan, Hüseyin Aygün tekrar cenaze aracına bindiler. Cenaze aracı kalabalığın arasında zorlukla ilerledi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'ne götürülmek üzere Adli Tıp Kurumu'ndan hareket etti.

Türkiye'de Berkin Elvan için oturma eylemi

Haberin Devamı

BERKİN'İ BEKLEDİLER

Erken saatlerden itibaren kalabalık bir grup Okmeydanı'nda cemevi önünde Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi.

Türkiye Berkine ağlıyor

BERKİN'İN CENAZESİ OKMEYDANI'NA GETİRİLDİ

Berkin Elvan, sokaklarında oyun oynadığı Okmeydanı'na son kez getirildi. Elvan'ın Adli Tıp'tan alınan cenazesi, yüzlerce insanın omuzunda Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. Cemevi'nin iki ayrı penceresine çıkan Annesi Gülsüm Elvan ve ablası Gamze Elvan sinir krizleri geçirdi.

BERKİN'İN CENAZESİ GETİRİLDİĞİNDE ANNESİ VE ABLASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / Foto Galeri

Cemevi'ne çıkan bütün sokaklar sabah erken saatlerden itibaren barikatlarla araç trafiğine kapatıldı. Bölgedeki esnaflar da kepenk kapattı. Yaklaşık 3 bin kişi saatlerce slogan atarak Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi.

Haberin Devamı

Cenaze saat 16:10 sularında Okmeydanı'na ulaştı. Cenazeyi araçtan alan kalabalık omuzlara alarak Cemev'ine getirdi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nin Gasilhanesine konuldu. Berkin Elvan için cenaze töreni yarın düzenlenecek ve 15 yaşındaki Berkin'in cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.B

erkin Elvan'ı Okmeydanı Cemevi'nde karşılayanlar arasında CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve İlhan Cihaner ile Sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.

Berkin Elvan'ın ardından neler söylediler

İSTANBUL VALİSİ MUTLU, TWITTER'DAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan Berkin'in ailesine başsağlığı diledi: ''Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.''

Türkiye Berkine ağlıyor
ODTÜ'de öğrencilerle polis arasında arbede çıktı

Türkiye Berkine ağlıyor
BERKİN’İN BAKIŞLARINDAN KURTULAMAYACAKSINIZ


Türkiye Berkine ağlıyor
45 kilodan 16 kiloya düştü

GEZİ'DE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN SAYISI 8 OLDU

Gezi eyleminde Berkin Elvan'ın da kaybıyla yitirdiğimiz can sayısı 8 oldu.

Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.

Türkiye Berkine ağlıyor

ULAŞTIRMA BAKANI: ÇOK ÜZÜLDÜK GERÇEKTEN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Elvan, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilerin Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili sorularını yanıtladı.

Elvan, "Çok üzüldük gerçekten. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz tabi bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.

Bakan Elvan, bir gazetecinin Berkin'in hayatını kaybetmesinin ardından çeşitli yerlerde olayların yaşandığını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:
"Bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Ne yapılacaksa yasalar çerçevesinde yapılmalı. Araçları tahrip ederek, camları kırarak bunlar demokrasinin yol ve yöntemleri değil. Bunlar doğru şeyler değil. Elbette orada olay anında cerayan etmiş bir hadise. Ama bunu sağ duyu içerisinde karşılamalıyız. Elbette üzücü bir hadise ama bunu illegal bir takım gösterilerle, vatandaşlarımızı rahatsız eden, geçmişte de yaşadık Gezi olaylarında işte araçları tahrip ederek, camları kırarak bunlar demokrasinin yol ve yöntemleri değil. Bunlardan artık Türkiye'nin sıyrılması gerekiyor."

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Berkin Elvan’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın “Emri ben verdim” diye üstlendiği saldırganlığın sonunda yaralanan gezi eylemcilerinden Berkin Elvan'ın babasını da arayan Kılıçdaroğlu, 269 gün yaşama direnen Berkin’e rahmet, ailesine, gezi eylemcilerine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Türkiye Berkine ağlıyor
‘BİR KAÇ SANİYELİĞİNE GÖZLERİNİZİ KAPATIN’

CHP'DEN TEPKİ...
GÜRSEL TEKİN: "POLİSE DESTAN YAZDI DİYENLER, BERKİN'İN ÖLÜMÜ İÇİN TEK TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Gezi olayları sırasında kafasına gaz fişeği isabet eden Berkin Elvan'ın 269 gün süren hayat mücadelesini kaybetmesinin ardından sosyal medyada birbiri ardına taziye ve acı mesajları yayınlandı. Ancak AK Parti yetkililerinden, Berkin'in ölümünün ailesi tarafından açıklanmasından itibaren hiçbir tepki gelmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu tepkisizliğe isyan ederek, "Umarım bir gün Berkin'in ölüm acısını yüreklerinde hissederler" dedi.
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Polise destan yazdı diyenler, nasıl tepki göstersin? Bu ülkenin vatandaşlarına, çocuklarına karşı yapılanlara destan yazdı dediler. Berkin'le birlikte insanlığımızdan da bir parça gitti" dedi.

MHP'DEN DE TEPKİ: ANALARIN BEDDUASI ÜZERİNİZDE

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Twitter'dan tepki gösterdi. Türkkan, ''Çocuklarınızın servetine servet katmak için kıydınız bu masum-u pak'a. Anaların bedduası üzerinizde. İflâh olmayın.!'' diye yazarak gösterdi tepkisini.

Türkiye Berkine ağlıyor
POLİSLER İFADE VERMİŞTİ: HATIRLAMIYORUM



Türkiye Berkine ağlıyor
CUMHURBAŞKANI BERKİN’İN BABASINI ARADI

Türkiye Berkine ağlıyor
Berkin için hastane önünde bekleyenlere polis müdahale etmişti



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!