6 yıl sonra zulüm bitti

Güncelleme Tarihi:

6 yıl sonra zulüm bitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 02:11

Ergenekon davasından çeşitli hapis cezaları alan sanıklardan tahliye olanlar dün teker teker cezaevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Cezaevinden çıkan sanıklardan bazıları özetle şunları söyledi:

Tuncay Özkan (Gazeteci): 6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğumuz bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumun olmamasını çok isterdim. 6 yıl boyunca içeride çektiğimiz sıkıntılar, keşke bugünün konusunu oluşturabilseydi. Ancak bugün dışarıda yaşananlar, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, bizim içeride yaşadıklarımızdan, bizim mağdur bırakıldığımız zulümden daha ağırdır. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılışı için buradayız. Özgürüz, özgürlükle kucaklaşıyoruz. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo çok dramatiktir. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır. Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo, uçurumun kenarındaki bir ülke tablosudur. Biz, hep beraber, el ele, hiçbir ayrım gözetmeden, Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü, hiçbir ayrımımız olmadan, kimseyi ötekileştirmeden, bütün ötekileri aşarak, hep beraber barışla sevgiyle umutla geleceğe yürüyeceğiz. Ancak bugün dahi çıkışımızı engellemek için, bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından bir ibrettir. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Artık bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler, Ankara’da Türkiye’yi yönetenlerin en yakınındadırlar. Bunlar bu dava dosyalarında sabittir. Ben insan uygarlığını geliştirmek için mücadele ettim, bundan sonraki yolculuğumu da bununla sürdüreceğim. Ne bu ülkeyi diplere, karanlıklara götürmek isteyenlerden korkarım, ne de onlar bu kavgalarında başarılı olabilirler. Mustafa Kemal’in aydınlığı ile bu karanlığı yıkayacağız.

Haberin Devamı

‘HEDEF TÜRK DEVLETİNİ ÇÖKERTMEK’

Kemal Kerinçsiz: 2006 yılında başlayan Oslo görüşmeleri ile hemen akabinde 2007 yılında Mayıs ayında başlayan Ergenekon süreci, bilahare esas 2 hedefe yönelmiştir. Aslında hedef Türk devletini çökermektir, bitirmektir. Bütün kurumlarıyla beraber tasfiye etmektir. Ama bunların en başında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yeniden NATO’ya kopmaz zincirlerle bağlamaktır. Bu başarılmış mıdır? Evet, maalesef yeniden Türk devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri, 2000’li yılların öncesinde Avrasya politikalarından vazgeçirilmiş ve kopmaz bağlarla NATO’ya, ABD’ye bağlanmak durumunda kalmıştır. Tertibin ikinci amacı, federasyon yolunun açılmasıdır. Maalesef o da, 2006 yılından itibaren Oslo görüşmeleri ile beraber, işte gelinen bu noktada, federasyon bağıra bağıra gelmiştir.

Haberin Devamı

Doğu Perinçek: Bizi Ergenekon’a hapsettiler, cumhuriyeti yıkmak, Türkiye’yi şeyhler, dervişler, müritler, cemaatler ülkesi yapmak için. Şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz. Türkiyeyi birleştireceğiz. Tarikatların kökünü kazayacağız. Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız. Şu anda Ergenekon’dan çıktığımız yerdeyiz, Kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz. Görevlere hazırız. Ergenekon bizlerin şahıslarını alan bir tertip değil. Hedef Türk milletiydi. Hedef cumhuriyetti. Hedef Atatük devrimiydi. Buradan ilan ediyorum, Tayyip Erdoğanlar’ın, Abdullah Güller’in, Fethullah Gülenler’in iktidarlarını hepsini birden yıkacağız.

Yalçın Küçük: Yaşasın cumhuriyet, yaşasın emekçi cumhuriyet, yaşasın aydın cumhuriyet, kahrolsun cumhuriyet düşmanları. Cumhuriyet tahrip olmuştur. Cumhuriyeti tahrip edenlerle, cumhuriyeti yeniden kurmak üzere savaşa devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İbrahim Şahin: Emekli genelkurmay başkanımızın söylediği gibi Türkiye 1921 Kurtuluş Savaşı yıllarını yaşıyor. Burada olduğum için devlete küsmüyorum. Bugünler gelip geçecek inşallah. Devlet hayatında bu tür yargılamalar olur. Şuna inanıyorum. Bunun için bütün insanlarımızın çok dikkatli olması lazım. Önemli olan devletin, Türkiye’nin yaşaması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!