Kim hangi şartla serbest

Güncelleme Tarihi:

Kim hangi şartla serbest
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 02:11

Haberin Devamı

ALPARSLAN ARSLAN:Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle Mayıs 2006’da tutuklanan ve dosyası Ergenekon davası ile birleştirilen Alparslan Arslan yargılama sonunda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 7 yıl 9 aydır tutuklu bulunan Arslan da tutuklu kaldığı süre 5 yılı geçtiği gerekçesi ile tahliye edildi. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Arslan’ın, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri karakola giderek imza atmasına karar verildi. Ergenekon davasından tahliye olan Arslan, hakkında Sincan Asliye Ceza Mahkemesi’nden kesinleşmiş 3 yıl 4 ay ve Silivri Adliyesi’nden başka dava kapsamında 8 ay hapis cezası olmak üzere toplam 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası bulunması nedeniyle cezaevinden çıkamadı. Arslan’ın avukatı Oğuz Kayıran “Daha önce mahkemelerde işlediği suçlar hakkında kesinleşmiş kararlar var. Bu nedenle tahliye edilmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Tuncay ÖZKAN: Gazeteci Tuncay Özkan 27 Eylül 2008’de tutuklanmıştı. Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Özkan, 6,5 yıl sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Levent GÖKTAŞ: Ergenekon soruşturması kapsamında 8 Ocak 2009’da tutuklanan ve 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Levent Göktaş da 5 yıl 2 ay sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Kemal KERİNÇSİZ: Ergenekon kapsamında 22 Ocak 2008’de tutuklanan ve yargılana sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan avukat Kemal Kerinçsiz 6 yıl 2 ay sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Dursun ÇİÇEK: İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunduğu gerekçesiyle Nisan 2010’da tutuklanan Çiçek Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ergenekon davasında 3 yıl 11 aydır tutuklu olan Çiçek hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Çiçek’in Cuma günü karakola giderek imza atmasına da karar verildi. Bu tedbir kararı Çiçek cezaevinden çıktıktan sonra uygulanacak.

Sedat PEKER: Kelebek operasyonu davasından tutuklu bulunan Sedat Peker hakkında, Ergenekon davası kapsamında da sanık oldu. Kelebek davasındaki infazı Haziran 2012’de dolacak olan Peker, infazı dolmadan birkaç ay önce 27 Ocak 2012’de bu kez Ergenekon davası kapsamında tutuklandı. Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker aldığı cezanın miktarı dikkate alınarak herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmadı. Kelebek operasyonu davası nedeniyle 2004’de tutuklanan Peker 10 yıl sonra tahliye oldu.

Haberin Devamı



İbrahim ŞAHİN:
Susurluk davası hükümlüsü olan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin Ergenekon davası kapsamında 7 Ocak 2009’da tutuklandı. Ergenekon davasında 49 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Şahin 5 yıl 2 y sonra tahliye edildi. Yurt dışına çıkış yasağı konulan Şahin’in Cuma günleri karakola giderek imza atmasına karar verildi.

Her hafta karakola imza verecekler

- Alparslan ARSLAN: Danıştay saldırısından Mayıs 2006’da tutuklanan ve dosyası Ergenekon ile birleştirilen Alparslan Arslan yargılama sonunda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 7 yıl 9 aydır tutuklu bulunan Arslan tahliye edildi. Hakkında yurtdışı yasağı konulan Arslan’ın, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri karakola giderek imza atmasına karar verildi. Arslan, kesinleşmiş cezası bulunması nedeniyle cezaevinden çıkamadı.
- Tuncay ÖZKAN: Gazeteci Tuncay Özkan Eylül 2008’de tutuklanmıştı. Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Özkan, 6,5 yıl sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.
- Levent GÖKTAŞ: Ergenekon soruşturması kapsamında Ocak 2009’da tutuklanan ve 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Levent Göktaş da 5 yıl 2 ay sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.
- Kemal KERİNÇSİZ: Ergenekon’da Ocak 2008’de tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan avukat Kemal Kerinçsiz 6 yıl 2 ay sonra yurtdışı yasağıyla tahliye edildi.
- Sedat PEKER: Kelebek operasyonu davasından tutuklu bulunan Sedat Peker, Ergenekon‘dan da sanık oldu. Kelebek davasındaki infazı Haziran 2012’de dolması gereken Peker, 27 Ocak 2012’de bu kez Ergenekon’dan tutuklandı. Ergenekon’dan 10 yıl hapse çarptırılan Peker’e aldığı ceza dikkate alınarak herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmadı. Kelebek operasyonundan 2004’te tutuklanan Peker 10 yıl sonra tahliye oldu.
- Muzaffer TEKİN: Ergenekon soruşturması kapsamında 15 Haziran 2007’de tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, yargılama sonunda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 6 yıl 9 aydır tutuklu bulunan Tekin, yurtdışına yasağı konularak serbest bırakıldı.
- Dursun ÇİÇEK: İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunduğu gerekçesiyle Nisan 2010’da tutuklanan Çiçek Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ergenekon davasında 3 yıl 11 aydır tutuklu olan Çiçek hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Balyoz davasından hapis cezası bulunduğundan tahliye edilmedi.
- Hasan Atilla UĞUR:Ergenekon kapsamında 3 Temmuz 2008’de tutuklanan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, yargılama sonunda 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl 8 aydır tutuklu bulunan Uğur yurtdışı yasağı konularak tahliye edildi.
- İbrahim ŞAHİN: Susurluk davası hükümlüsü olan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin Ergenekon kapsamında Ocak 2009’da tutuklandı. Ergenekon’da 49 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Şahin 5 yıl 2 ay sonra tahliye edildi. Yurtdışı yasağı konulan Şahin, Cuma günleri karakola imza verecek.
- Yalçın KÜÇÜK: Odatv davasında Mart 2010’da tutuklanan Yalçın Küçük, Ergenekon kapsamında 11 Mart 2012 de tutuklandı. Odatv davasından tahliye olan Küçük, Ergenekon kapsamında dün oy çokluğu ile tahliye edildi. Ergenekon’da 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçük hakkında tahliye kararı veren İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerden Ahmet Arıkan, dosyada belirtilen tutuklama nedenlerinde değişiklik bulunmadığına dikkat çekerek tahliye talebinin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi. Yurtdışı yasağı konan Küçük, pazartesi günleri karakola imza verecek.
- Doğu PERİNÇEK: Ergenekon soruşturması kapsamında Mart 2008’de tutuklanan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, yargılama sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ergenekon kapsamında 6 yıldır tutuklu bulunan Perinçek hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
- Hikmet ÇİÇEK: Ergenekon kapsamında Mart 2008’de tutuklanan Hikmet Çiçek, 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yurtdışı yasağı konulan Çiçek, 6 yıl sonra tahliye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!