Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 02:11

Art arda tahliye kararlarının geldiği Ergenekon'da bugün de Tuncer kılınç ve Mehmet Eröz tahliye edildi. Tahliye edilenlerin sayısı 30'u buldu.

Haberin Devamı

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesiyle tahliye taleplerini değerlendiren ağır ceza mahkemelerinden özgürlük kararları çıkmaya başladı.

30 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

6526 sayılı Yasa ile kapatılan özel yetkili mahkemelerde (ÖYM) uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle art arda tahliyeler yaşanıyor. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Hrant Dink cinayetinin ‘Büyük abi’si Erhan Tuncel’in ardından dün ve bugün deİstanbul ağır ceza mahkemelerinde çok sayıda kişi tahliye edildi. Son 4 günde KCK’lılarla birlikte tahliye sayısı 30’u buldu. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de arasında bulunduğu 7 kişinin tahliye talebi ise reddedildi. Ergenekon davasından tahliye olan Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan başka suçtan tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamadı.

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi
TAHLİYE RÜZGARI DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi
Ergenekon davasına bakan hakimlere inceleme
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında Ergenekon davasının gerekçeli kararını 7 aydır yazmadıkları gerekçesiyle davanın sanıklarından Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, HSYK'ya şikayette bulunmuştu.

Hasan Iğsız 'Devletin bize bir özür borcu vardır'/Hürriyet TV

Doğu Perinçek cezaevinden çıktı/Hürriyet TV


DÜNDEN BU YANA TAHLİYE EDİLEN İSİMLER:

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş, Sedat Peker, avukat Kemal Kerinçsiz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Ümraniye’de el bombalarının ele geçirildiği evin sahibi Mehmet Demirtaş, İP’li Hikmet Çiçek, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Yazar Yalçın Küçük,Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Gazeteci Merdan Yanardağ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Orgeneral Şener Eruygur,emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, emekli Korgeneral Mehmet Eröz, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Nusret Taşdeler, Mustafa Dönmez ve Deniz Yıldırım, emekli binbaşı Fikret Emek, ve İsmail Yıldız, Kemal Alemdaroğlu ve Ergun Poyraz tahliye edildi.

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi
Kim hangi şartla serbest

Yalçın Küçük cezaevi çıkışı açıklama yaptı/ Hürriyet TV

ÇİÇEK VE ARSLAN ÇIKAMIYOR

Danıştay saldırısı sanığı Avukat Alparslan Arslan, mahkeme heyetine hakaretten 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak. Balyoz davasından 16 yıl hapis alan ve bu cezanın infazı nedeniyle hükümlü olan emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de cezaevinde kalacak.

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi
'Babamı da geri verin o zaman'

Haberin Devamı

Hasan Iğsız 'Devletin bize bir özür borcu vardır'/Hürriyet TV

GEREKÇE: ADALET DUYGUSU

Tahliye kararlarına gerekçe olarak “tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olmaları” gösterildi. Mahkeme ayrıca Ergenekon davasına ilişkin İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın onanması halinde dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulmaması halinde ise telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olmasına, tutuklamanın tedbir olduğuna, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunduğuna ve bunun adalet duygularını incitebilecek olmasına dikkat çekti.


Diğer sanıkların tahliye talebi de bugün değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Tuncer Kılınç ve Mehmet Eröz de tahliye edildi

DOĞU PERİNÇEK:"BİZİ ERGENEKON'A HAPSETTİLER"

YALÇIN KÜÇÜK: "YAŞASIN CUMHURİYET KAHROLSUN CUMHURİYET DÜŞMANLARI"

TEĞMEN MEHMET ALİ ÇELEBİ:"HENÜZ ADALETE DOYAMADIK"

KEMAL KERİNÇSİZ: "HEDEF TÜRK DEVLETİNİ ÇÖKERTMEKTİR"

HASAN IĞSIZ: "ONLARIO GERİDE BIRAKMAK ÇOK ZOR GELDİ"

ALAETTİN SEVİM: "MUTLUYUM AMA İÇİMDE HÜZÜN VAR"

MERDAN YANARDAĞ:"HESAP SORACAĞIZ"

İBRAHİM ŞAHİN:"TÜRKİYE KURTULUŞ SAVAŞI YILLARINI YAŞIYOR"

SEDAT PEKER:"BEN HALA DİMDİK AYAKTAYIM"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!