Şehidin izinde o da pilot oldu

Güncelleme Tarihi:

Şehidin izinde o da pilot oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 02:11

Tuğçe Kayadibi, 2011 yılında eğitim uçuşunda kaybetti eşi Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’yi. Eşini gökte yalnız bırakmak istemeyen genç kadın azmetti, şehit eşi gibi pilot oldu.

Haberin Devamı

KONYA’nın Karakaya köyü yakınlarında 3 Kasım 2011’de düşen F-4 tipi savaş uçağında Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi şehit oldu. Pilotlar, savaş pilotlarının kabiliyetlerinin test edildiği Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası’nda (EHTES) uçakla tatbikat yapıyordu.

EŞİ PİLOT OLDU

Pilot Üsteğmen Kayadibi, ardında acılı ama azimli bir eş bıraktı. Üsteğmenin eşi Tuğçe Kayadibi de şehit olan kocası gibi pilot oldu. 18 aylık uçuş eğitimini İstanbul Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu’nda (AYJET) tamamlayan Kayadibi, ‘Pilotluk Brövesi’ takmaya hak kazandı.

TEMSİLİ BRÖVE

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün hediyeleri ve şehit eşinin pilotaj bröve numarasını taşıyan temsili Hava Kuvvetleri Pilot Brövesi de kendisine verildi. Tuğçe Kayadibi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kaptanlardan özel eğitim

TUĞÇE Kayadibi’nin pilotluk lisansı aldığı AYJET Uçuş Okulu, Özel Pilot Lisansı (PPL) Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı (ATPL Frozen) ve her düzeyde uçuş eğitimleri veriyor. Okulda Hava Kuvvetleri’nde ve sonrasında değişik havayollarında pilotluk ve uçuş öğretmeni olarak görev yapmış kaptan pilotlar eğitim veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!