Zekeriya Öz ile Aziz Yıldırım’ın ikinci raundu

Güncelleme Tarihi:

Zekeriya Öz ile Aziz Yıldırım’ın ikinci raundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 18:09

Şike Davası soruşturmasını ilk başlatan savcı olan Zekeriya Öz’ün açtığı hakaret davası nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın yanı sıra genel sekreter Mahmut Uslu da savcılığa gidip ifadesini verdi. Önümüzdeki günlerde diğer yöneticilerin de ifade vermeye gitmesi bekleniyor.

Savcı Öz, Fenerbahçe yönetiminin 11 Şubat 2014’te bazı gazetelere verdiği ilan nedeniyle, Çağlayan Adliyesi’nde dava açmıştı. Öz, dava dilekçesinde Fenerbahçe yönetiminin söz konusu ilanda kendisine yönelik yer alan ifadelerin kamu görevlisine hakaret, hedef gösterme ve adil yargılamaya etki olduğunu öne sürmüştü.

Fenerbahçe’nin verdiği ilanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 17 Aralık soruşturması sonrası yargıya dair yaptığı açıklamalarla Aziz Yıldırım’ın 14 Şubat 2012’deki sözleri alt alta sıralandıktan sonra 3 Temmuz Şike Soruşturması’nı başlatan savcı Zekeriya Öz’ün görev yerinin değiştirildiği ve soruşturmada görevli emniyet mensuplarının da görevden alındığı vurgulanarak adil yargılanma talep edilmişti.

Şike soruşturması dosyası Öz tarafından daha sonra savcı Mehmet Berk’e devredilmişti. Dava iddianamesini de hazırlayan Mehmet Berk de daha sonra Küçükçekmece Başsavcıvekili olarak atanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!