Amokachi 1 saat kala maça çıkmıştı

Güncelleme Tarihi:

Amokachi 1 saat kala maça çıkmıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 17:56

Trabzonspor’un teknik sorumlusu Hami Mandıralı Zokora’yı geçen çarşamba oynanan milli maçlardan yorgun döndükleri gerekçesiyle Fenerbahçe maçı kadrosuna almazken, yıllar önce Beşiktaş Nijeryalı Amokachi’yi maça 1 saat kala özel uçakla getirip Fenerbahçe derbisinde sahaya sürmüştü.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un teknik sorumlusu Hami Mandıralı, bu akşam oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz bir karara imza attı. Mandıralı, Fildişili Zokora’yı milli takımdan geç ve yorgun döndüğü gerekçesiyle 18 kişilik kadronun dışında tuttu. Zokora, Fildişi Sahilleri’nin Belçika ile Belçika’da çarşamba günü oynadığı maçta forma giymiş ve dün Trabzon’a dönmüştü.

Bu karar yıllar öncesinde yaşanan bir olayı hatırlattı. 16 Şubat 1997'de Beşiktaş, Nijeryalı yıldızı Daniel Amokachi'yi İngiltere'den özel uçakla getirip bir saat kala Fenerbahçe derbisine yetiştirmişti. Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Nijeryaya giden Amokachi, İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçtiği halde uçağı kaçırdığı için İstanbul'a gelmesi tehlikeye düştü. Bunun üzerine Süleyman Seba yönetimi 11 bin dolara özel uçak kiralayarak Amokachi'yi maça bir saat kala İstanbul'a gitirdi.

Nijeryalı yıldız İnönü'de ayağının tozuyla çıktığı maçta başarılı bir futbol ortaya koymuştu. Derbiyi Kara Kartal Ertuğrul Sağlam'ın penaltıdan attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Sözün özü Amokachi de uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra ve üstelik maça bir saat kala geldiği halde Rasim Kara tarafından sahaya sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!