Balyoz'daki 128 subayın ordudan atılması durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Balyozdaki 128 subayın ordudan atılması durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 17:38

Balyoz Davasında yargılanan 128 general, amiral, albay, yarbay, binbaşı ve yüzbaşının Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılması, emekli edilmesi ile sivil cezaevine gönderilmesi işlemleri durduruldu.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi, Adalet Bakanlığı'nın oluru ile yeniden yargılamaya ilişkin belirsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar söz konusu subaylarla ilgili işlemler yapılmayacak.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, "Milli orduya kumpas kuruldu" açıklamaları doğrultusunda 17 Aralık sonrası ortaya çıkan 'yeniden yargılama' ihtimali nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Haklarında verilen cezalar 9 Ekim 2013 tarihli Yargıtay kararıyla da onanan 128 muvazzaf subayın, olası bir yeniden yargılamada haklılıklarının ortaya çıkması halinde mağdur olmaması ve hak kaybı yaşamaması için emeklilik ile ilişik kesme ve askeri cezaevine nakil işlemlerinin durdurulması talep edildi.

"BELKİ DE GERİ DÖNECEKLER"

Adalet Bakanlığı'nın da 'oluru' ile söz konusu işlemler askıya alınırken, askeri kaynaklar Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, "Eğer bu işlemler yapılsaydı 128 subayın öncelikle rütbeleri sökülecek, er rütbesine indirilerek sivil cezaevine gönderileceklerdi. Yani bir asker için en ağır ceza olacaktı. Ayrıca emeklilik hakkını henüz kazanmamış yüzbaşı, binbaşı rütbesindeki subaylar için çok ciddi bir mağduriyet oluşacaktı. Eğer yeniden yargılama olur ve bu kişilerin haklılıkları ortaya çıkarsa belki yeniden görevlerine bile dönebilecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!