Üniversitelilere girişimcilik sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere girişimcilik sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 11:58

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen KOSGEB 2013-2014 Akademik Yılı Üniversiteler Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı Sertifika Töreni’nde, 60 öğrenci katılım belgelerini aldı.

Haberin Devamı

Törene eğitimde başarılı olup sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin yanı sıra, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş katıldı. Törende konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, gençlerin 70 saat süren bir eğitim aldığını, sertifikaların işletmelerini kurmak üzere verilen 100 bin liralık bir çek niteliğinde olduğunu bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2012 rakamlarına göre yüzde 9.2 oranında işsiz bulunduğunu belirten Çanakçı, "İzmir’de işsizlik yüzde 14.7 oranında. 81 kent içerisinde en yüksek işsizlik oranı İzmir’de görülüyor. Hem işsizlik oranını azaltmak hem de istihdam sağlamak önemli. Bölgemizde Ege, Dokuz Eylül ve İzmir Ekonomi Üniversiteleri ile bugüne dek 24 program yaptık. 439 kişi programları tamamladı. Şu anda kendi işini kuran 31 genç girişimcimiz bulunuyor. Bu yıl Dokuz Eylül’den 27, Ege’den 25, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden de 20 öğrenci girişimcilik eğitimini tamamladı" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu da, İzmir’in daha çok girişimci genç yetiştirebileceğine dikkat çekerek, "İzmir, iklimi, güneşi, yapısıyla çok kolaylıkla hayal kurabilecek bir kent. Toplamda 120 bin öğrencisi üç üniversiteden girişimcilik eğitimini 60 öğrencimizin tamamlaması çok az. Daha çok girişimci öğrencimiz olması için biz üniversite yöneticilerinin daha çok çalışması gerekiyor" diye konuştu.

Törende, konuşmaların ardından KOSGEB 2013-2014 Akademik Yılı Üniversiteler Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını tamamlayan, 60 genç girişimci adayına sertifikaları verildi.

BAKMADAN GEÇME!