Tapu mağduru kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Tapu mağduru kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:00

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, hazırladığı 200 projeden 28’ini açıklayarak “Hiçbir zaman çılgın projelerle değil ayağı yere basan, toplumun her kesiminin kabul ettiği projelerle geliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Point Otel’de basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, “Proje önerilerimiz 30 Mart’tan sonra ilgili STK’lar, akademisyenler ve yurttaşlarımızın görüşleri alınarak proje yarışmaları düzenlenerek tasarlanacak ve hayata geçirilecektir. İstanbul dünyada yaşanabilir kentler sıralamasında 109’uncu sırada. 20 yıl oldu. Artık yoruldular. Toplumu da yordular. İstanbul yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir enerji arıyor” diye konuştu. Bir belediye başkanının 10 yıldan fazla görevde kalmasını doğru bulmadığını da belirten Sarıgül bu konuyu parti tüzüğü olarak önereceğini söyledi. Sarıgül, İstanbul için hazırladığı projelerini ise ise özetle şöyle sıraladı:

DENİZ SUYUNDAN SU

- Suyunu, havasını, denizini, ormanını, kimliğini, kültürünü en iyi şekilde koruyacağız. Kuzey Ormanları’nı, su havzalarını mutlaka koruyacağız. Planlanan barajları Anadolu ve Avrupa yakasına yapıp İstanbullularla buluşturacağız. Deniz suyundan su için ekolojik çalışmalarımızı yapıyoruz.
- Kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim diyoruz. 2B’den kaynaklanan sorunları mutlaka çözeceğiz. Tapu sorunundan mağdur olan hiçbir vatandaşımız kalmayacak.
- Ulaşım ana planını güncelleyeceğiz. Ulaşımı tek elden yöneteceğiz. Metro ve raylı sisteme önem vereceğiz. 20 yılda AK Parti iktidarının yaptığı metro 68 kilometredir İstanbul’da. Şangay’da 18 yılda 437 kilometre yapıldı. Biz raylı sistemin payını hızla yüzde 50’ye çıkaracağız. Deniz ulaşımını güçlendireceğiz. Trafiği çözen ve okulları model yapan bir belediye başkanı olarak anılacak Sarıgül.
- Yeni parklar ve aktif yeşil alanlar oluşturarak İstanbul’a nefes aldıracağız. Anadolu yakasında İçerenköy’deki hal arazisi ile Avrupa yakasında 4. Levent’te Maslak’ta Harp Akademileri’nin bulunduğu Golf Kulübü arazisini dünya ölçeğinde kent parkı yapacağız.
- İstanbul’un Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Aksaray, Beyazıt ve Beşiktaş meydanlarını yeniden düzenleyeceğiz. Gezi parkı ise park olarak İstanbulluların hizmetinde kalmaya devam edecek.
- Haliç’i Eyüp Sultan odaklı doğa ve kültür vadisi haline getireceğiz. Eyüp Sultan’da inanç turizmini öne çıkaracağız.
- 39 ilçede marka caddeler olacak.
- Atatürk Kültür Merkezi hızla onarılacak. Kadıköy’de su kenarı yapısı olarak yeni bir opera binası yapılacak. Tepebaşı’nda da İstanbul’a yakışır bir konser salonu yapacağız. Sinema için doğal çekim platoları kurulacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ İNTERNET

Haberin Devamı

- Her ilçeye bir öğretmenevi yapacağız ve öğretmenlere ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Ayrıca 105 bin üzeri öğretmen arkadaşım dönemim süresince sembolik rakamlarla konut sahibi olacak. Anahtarlarını teslim edeceğim. Tüm okulları depreme dayanıklı hale getireceğim. Çocukların haftasonu sinema ve tiyatrodan ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız.
- Çalışan anne babalar için kreşler ve etüt evleri yapacağız.
- Amatör spor kulüpleri desteklenecek. Futbolcu fabrikaları açılacak.
- İstanbul’un 2 yakasına da hayvan yaşam köyü kurulacak. Kısırlaştır, sahiplen projesi uygulanacak.

3. HAVALİMANI İHTİYAÇ

- İBB’nin hazırladığı 100 binlik planlarda ne Kanalistanbul, ne 3’üncü köprü ne 3’üncü havalimanı vardı. 3’üncü havalimanı ihtiyaçtır. Daha önce Silivri bölgesi düşünülmüştü. Sonra ne olduysa Kuzey Ormanları bölgesine kaydırıldı. Burası da bir kez daha gözden geçirilmesi gereken projedir.

Haberin Devamı

Gözlemci istiyoruz

BASIN mensuplarının oyların güvenliği konusundaki spekülasyonları sorması üzerine ise Sarıgül, “Oyların nasıl kullanıldığı değil nasıl sayıldığı önemli. Hükmeden adil değilse istediğin kadar kanun çıkar. Biz bu noktada uluslararası gözlemciler de istiyoruz. Mevcut hükümetin heyecanını anlıyoruz. Sandıklarda her türü bilgisayar oyunu yapılacağı konusunda duyumlarımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!